POSLE VIŠE OD MESEC DANA: Otvoreni restorani u većem delu Pekinga

Tanjug

06. 06. 2022. u 11:51

PRVI put posle više od mesec danas su otvoreni restorani u većem delu Pekinga, a ublažavaju se i druga epidemiološka ograničenja, nakon što su vlasti, u okviru državne strategije nulte tolerancije na korona virus, uspešno suzbile manju epidemiju kovida-19 u glavnom gradu Kine.

ПОСЛЕ ВИШЕ ОД МЕСЕЦ ДАНА: Отворени ресторани у већем делу Пекинга

Foto: Tanjug

Muzejima, bioskopima i teretanama je dozvoljeno da rade sa 75 odsto kapaciteta, a dostavljači ponovo mogu da donose narudžbine direktno na vrata klijenata, umesto da ih, kao do sada, ostavljaju na ulazu u stambena naselja, prenosi AP.

Povratak u skoro normalno stanje primenjivaće se u gotovo celom Pekingu, osim u jednom celom kvartu i delu drugog gde epidemija još uvek nije u potpunosti suzbijena.

Škole, koje su delimično ponovo otvorene, otvoriće vrata đacima od 13. juna, a zatim će isto učiniti i dečji vrtići od 20. juna.

Vlasti 22-milionskog Pekinga su sprovele više ciklusa masovnog testiranja i naredile zatvaranje zgrada i stambenih kompleksa čim su otkriveni novi slučajevi infekcije korona virusom kako bi se zaustavila epidemija u kojoj je tokom šest nedelja zaraženo oko 1.800 ljudi.

U poslednja 24 sata potvrđena su 24 nova slučaja kovida-19.

BONUS VIDEO:

S-300 U AKCIJI: Ministarstvo odbrane Rusije objavilo snimak dejstva protivavionskog sistema

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)

OSUĐENA NA 50 GODINA ZBOG BIZARNOG ZLOČINA: Ubila trudnicu, pa joj ukrala bebu iz stomaka (VIDEO)