PEKING UBLAŽAVA MERE: Dozvoljeno obedovanje u zatvorenom

Tanjug

05. 06. 2022. u 12:53

PEKING će dodatno ublažiti mere ograničenja uvedene protiv korona virusa dozvoljavajući obedovanje u zatvorenom prostoru, a glavni grad Kine postepeno se vraća u normalne tokove, izvestili su danas državni mediji.

ПЕКИНГ УБЛАЖАВА МЕРЕ: Дозвољено обедовање у затвореном

Foto: Tanjug

Peking i komercijalni centar Šangaj vraćaju se normalnom funkcionisanju poslednjih dana, nakon što su stanovnici dva meseca proveli u karantinu kako bi se suzbila epidemija omikron soja korona virusa, prenosi agencija Rojters.

Ručavanje u zatvorenom prostoru u Pekingu biće dozvoljeno od sutra, osim u okrugu Fengtai i nekim delovima okruga Čangping, piše "Peking Dejli".

Od početka maja restorani i barovi ograničeni su samo na hranu za poneti.

Kako piše list, normalan rad će se nastaviti, a zabrane saobraćaja će takođe biti ukinute od sutra u većini oblasti Pekinga.

Zaposleni u nekim oblastima morali su da rade od kuće.

Stanovnici će morati da pokažu PCR test koji je obavljen u roku od 72 sata kako bi ušli u javne prostore i javni prevoz.

Peking je prijavio 16 novih lokalnih simptomatskih slučajeva, u odnosu na pet dan ranije, i tri nova lokalna asimptomatska slučaja, u odnosu na jedan, prema lokalnoj vladi.

Šangaj je prijavio šest novih lokalnih simptomatskih slučajeva, u odnosu na pet, i 16 novih lokalnih asimptomatskih slučajeva u odnosu na devet prethodnog dana, pokazali su podaci lokalne vlade.

 

BONUS VIDEO:

PRAZNI RAFOVI U NjUJORKU: U SAD znak za uzbunu zbog nestašice hrane za bebe

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

TITO TRAŽIO BATI DA MU ISPRIČA VIC O NJEMU: Ovaj odgovor je dobio od glumca (VIDEO)