ŠOLC U SENEGALU: Potraga nemačkog kancelara za gasom

Tanjug

22. 05. 2022. u 20:22

NEMAČKA želi da intenzivira isporuke gasa i projekte obnovljive energije sa Senegalom, izjavio je danas kancelar Olaf Šolc, koji posetom toj zemlji počinje svoju afričku turneju.

ШОЛЦ У СЕНЕГАЛУ: Потрага немачког канцелара за гасом

Foto Tanjug/ APSenegal ima rezerve gasa od nekoliko milijardi kubnih metara i očekuje se da će postati vodeći proizvođač gasa u regionu, prenosi Rojters.

Nemačka, koja nastoji da smanji energetsku zavisnost od ruskog gasa, počela je razgovore sa senegalskim vlastima o vađenju gasa i tečnog prirodnog gasa, rekao je Šolc.

-Moramo intenzivno da radimo na tom pitanju, rekao je on na konferenciji za novinare sa predsednikom Senegala Mekijem Salijem, dodajući da je napredak u razgovorima u interesu obe zemlje.

Senegal je rekao da je Senegal spreman da snabdeva evropsko tržište tečnim prirodnim gasom, navodeći da bi ta zemlja sledeće godine mogla da izveze 2,5 miliona tona, a do 10 tona gasa do 2030. godine.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

RUSI UPOZORAVAJU: Zapad hoće rušenje Vučića!

RUSI UPOZORAVAJU: Zapad hoće rušenje Vučića!

AMBASADOR Rusije u Srbiji Aleksandar Bocan-Harčenko ocenio je danas da je poklapanje eskalacije situacije na Kosovu i Metohiji sa protestima u Beogradu „očigledan pritisak“ na srpsko rukovodstvo i da je „cilj Zapada promena politike Srbije“.

03. 06. 2023. u 15:03

Komentari (0)

MNOGI SE IZNENADE KADA ČUJU: Znate li koju srednju školu je završio Radoš Bajić?