PREDALO SE 28 UKRAJINACA SNAGAMA DNR I LNR: U sukobima poginulo 46 pripadnika VSU, zaplenjena samohodna haubica i depo municije

Tanjug

18. 05. 2022. u 18:10

UKRAJINSKA vojska pretrpela je gubitke od 46 žrtava u današnjim sukobima sa snagama Donjecke i Luganske Narodne Republike (DNR i LNR), a još 28 ukrajinskih vojnika položilo je oružje, izjavili su zvaničnici tih oblasti.

ПРЕДАЛО СЕ 28 УКРАЈИНАЦА СНАГАМА ДНР И ЛНР: У сукобима погинуло 46 припадника ВСУ, заплењена самоходна хаубица и депо муниције

Foto: Profimedia

Portparol Narodne milicije DNR Eduard Basurin rekao je da su njihovi vojnici “eliminisali 36 Ukrajinaca, osam primeraka raznog naoružanja, dva borbena pešadijska vozila, jedan oklopni transporter i tri kamiona”, prenosi TASS.

Kako on navodi, 11 vojnika 25. vazdušno-desantne brigade i 17 pripadnika 54. mehanizovane brigade dobrovoljno se predalo i prešlo na stranu Donjecke Narodne Republike.

Milicija DNR zaplenila je i samohodnu artiljeriju „Akacija",

komandno-štabno vozilo i depo poljske artiljerije ukrajinske armije, rekao je Basurin.

Portparol Narodne milicije LNR Ivan Filiponenko izjavio je da je u protekla 24 časa u sukobima s borcima milicije „neprijatelj izgubio deset vojnika, dva oklopna transportera i tri motorna vozila“.

On dodaje da su tokom ovog perioda „sedmorica ukrajinskih vojnika položilii oružje i tako spasili svoje živote“.

BONUS VIDEO: AKCIJA KOD MARINIKE: Ruska artiljerija udara po ukrajinskim položajima

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

I MI KREĆEMO PUT GRČKE Prvo oglašavanje Nikoline žene: Deca znaju sve, moramo biti hrabri