PREŽIVELI TRI POGODKA: Ruska tenkovska posada uspela da uništili tri ukrajinska tenka u borbama kod Severodonjecka (VIDEO)

P. Z. S. / telegram RVvoenkor

17. 05. 2022. u 22:32

NA ruskim društvenim mrežama pojavio se snimak ruskog tenka posle završetka borbi.

ПРЕЖИВЕЛИ ТРИ ПОГОДКА: Руска тенковска посада успела да уништили три украјинска тенка у борбама код Северодоњецка (ВИДЕО)

Foto printskrin telegram RVvoenkor

Posada je preživela iako je oklopnjak pretrpeo tri direktan pogotka. Osim toga uspeli su da unište i tri ukrajinska tenka.

“Tenkovski as jedinice "Hrabri" dobio je 3 pogotka ali je uspeo da uništi neprijateljske tenkove.

Tenk komandanta bataljona jednog od tenkovskih pukova „Hrabri“ tokom borbi u opkoljenju Severodonjecke grupe neprijatelja izdržao je tri pogotka. Uprkos oštećenju tenka, posada je nastavila borbu i uništila tri APU tenka koji su pokušavali da se probiju iz obruča.”

Rusija je započela vojnu operaciju u Ukrajini 24. februara. Predsednik Vladimir Putin nazvao je njen cilj „zaštitom ljudi koji su već osam godina bili izloženi maltretiranju i genocidu od strane kijevskog režima“.

Prema tome, prema njemu, planirano je da sprovede "demilitarizacija i denazibiranje Ukrajine", kako bi sudu doveli sve ratne zločince odgovorne za "krvave zločine nad civilima" Donbase.

Prema rečima Ministarstva odbrane Ruske Federacije, oružane snage su upečatljive samo na vojnu infrastrukturu i ukrajinske trupe i, 25. marta, završene su glavne zadatke prve faze - značajno je smanjila borbeni potencijal Ukrajine. Glavni cilj ruske vojske je oslobađanje Donbasa.

BONUS VIDEO - SNIMAK IZ MARIUPOLJA: Nacisti "Azova" pucali na ruski tenk T-72

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)