UKRAJINCE ČEKA PAKAO: Oko 16.000 vojnika palo u kazan kod Severodonjecka i Lisičanska

M.Đorđević

17. 05. 2022. u 16:31

Više od 15.000 ukrajinskih vojnika i plaćenika završilo je u kotlu kod Severodonjecka i Lisičanska u Luganskoj Narodnoj Republici, rekao je Vitalij Kiseljov, pomoćnik ministra unutrašnjih poslova LNR, prenosi RIA Novosti.

УКРАЈИНЦЕ ЧЕКА ПАКАО: Око 16.000 војника пало у казан код Северодоњецка и Лисичанска

Foto Tanjug/AP

- Ima ih ukupno 15-16 hiljada, rekao je on, odgovarajući na pitanje voditelja da li se zaista „ogromna grupa nacionalista iz Oružanih snaga Ukrajine“ našla u kotlu na području ovih gradova.

On je naglasio da je glavni zadatak jedinica Oružanih snaga Ukrajine kod Lisičanska i Severodonjecka uništavanje infrastrukture.

- Da sruše što je više moguće, da nanesu štetu i onda sav taj teret prebace na Rusku Federaciju. Da zastraše civilno stanovništvo da oseća strah dugi niz godina. To je njihov zadatak, rekao je Kiseljev.

On je dodao da je ovim trupama najverovatnije naređeno da se ne povlače.

- Tako se isto desilo u Rubižnoju, zarobljenici su nam rekli da su više puta apelovali na komandu, ali im je zabranjeno da se predaju, i naređeno da daju otpor do smrti, dok su viši oficiri pobegli mesec dana ranije, zaključio je pomoćnik načelnika Ministarstva unutrašnjih poslova LNR.

BONUS VIDEO: VOJSKA DNR NA PRILAZU AVDEJEVKI: Pregled napuštenih položaja Ukrajinaca

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

DAN BEZ KUPOVINE: Da li ste spremni da se na 24 časa oslobodite potrošačke logike?