SENATOR MEKONEL: Bajden da oznaci Rusiju kao državnog sponzora terorizma

Tanjug

15. 05. 2022. u 23:36

LIDER republikanaca u američkom Senatu Mič Mekonel ocenio je danas da bi Finska i Švedska, ukoliko se pridruže NATO, predstavljale "značajan dodatak" i pozvao američkog predsednika Džozefa Bajdena da označi Rusiju kao "državnog sponzora terorizma" zbog invazije na Ukrajinu.

СЕНАТОР МЕКОНЕЛ: Бајден да ознаци Русију као државног спонзора тероризма

Foto AP

Mekonel je, obraćajući se novinarima iz Stokholma, rekao da bi Finska i Švedska, za razliku od nekih članova Alijanse, verovatno mogle da plate obaveze prema NATO i ponude druge značajne vojne kapacitete, prenosi AP.

-One bi bile značajni dodaci NATO, ako odluče da se pridruže. Mislim da bi SAD trebalo da budu prve u redu za ratifikaciju sporazuma za pridruživanje obe države, naveo je Mekonel.

Upitan o rezoluciji, koja je predstavljena u Senatu, a kojom se Rusija označava kao "državni sponzor terorizma", Mekonel je rekao da je podržava, ali je naglasio i da bi Bajden mogao sam to da uradi, bez Kongresa.

-I ohrabrujem ga da to učini, poručio je Mekonel.

Mekonel je bio deo delegacije američkih političara, koja se juče sastala sa ukrajinskim predsednikom Volodimirom Zelenskim u Kijevu.

BONUS VIDEO - RUSKI KOMANDOS O BORBI SA DESNIM SEKTOROM: "Predali su se, veliki pozdrav građanima Rusiji!"

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

UKRAJINA POVLAČI RADIKALNI POTEZ: Ovo mnogi nisu očekivali, čak su i Rusi zbunjeni pred Olimpijske igre Pariz 2024