NI CENTA ZELENSKOM: Još jedan američki kongresmen se izjasnio protiv naoružavanja Ukrajine

M.Đorđević

13. 05. 2022. u 14:34

NOVAC koji američka vlada namerava da izdvoji za podršku Ukrajini je rasipanje novca poreskih obveznika, napisao je na Tviteru Pol Gosar, republikanski član Predstavničkog doma iz Arizone, prenosi RIA Novosti.

НИ ЦЕНТА ЗЕЛЕНСКОМ: Још један амерички конгресмен се изјаснио против наоружавања Украјине

Foto: EPA

- Prošle godine je Zelenski nekako zaradio sto miliona dolara kao državni službenik. Šta mislite, gde će zapravo otići većina od 40 milijardi dolara ponuđenih Ukrajini ? Ne treba da šaljemo ni centa - napisao je on.

Prema njegovim rečima, predsednik Džo Bajden namerava da pokrene posrednički rat sa Rusijom, što će se ispostaviti kao greška za Ameriku sa posledicama na globalnom nivou.

- Vlada Sjedinjenih Država treba da se bavi unutrašnjom politikom: da reši probleme sa javnim dugom, inflacijom i imigracijom, naglasio je Gosar, obrazlažući odluku da se glasa protiv pomoći Kijevu.

Ove nedelje, Predstavnički dom SAD odobrio je paket pomoći Ukrajini od 40 milijardi dolara. Dokument je poslat u Gornji dom, ali ga je tamo blokirao senator Kentakija Rend Pol. 

Prema njegovim rečima, SAD u sadašnjim uslovima jednostavno ne mogu sebi da priušte da igraju ulogu svetskog žandarma na štetu sopstvenog budžeta.

BONUS VIDEO: SNIMAK SA AUTO-PUTA U ŽITOMIRU: Pogledajte posledice borbi nedaleko od Kijeva

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!