BRITANCI NE ŽELE "U KLINČ" Ministar odbrane - "Nećemo ući u direktan sukob sa Rusijom"

Novosti online

12. 05. 2022. u 18:35

VELIKA Britanija neće ulaziti u direktan sukob sa Rusijom zbog Ukrajine, izjavio je ministar odbrane Velike Britanije Ben Volas.

БРИТАНЦИ НЕ ЖЕЛЕ У КЛИНЧ Министар одбране - Нећемо ући у директан сукоб са Русијом

Foto: Profimedia

- Naš stav je bio apsolutno jasan. Nismo ulazili i nećemo ulaziti u direktan sukob ni sa ruskom vojskom ni sa državom Rusijom. O tome sam jasno govorio još na početku ovog sukoba – sviđalo se to ljudima ili ne, ali Ukrajina nije članica NATO-a i nećemo slati tamo našu vojsku - rekao je Volas za „Vašington post“.

Takođe je istakao da je mala verovatnoća da Ukrajina može da upotrebi naoružanje koje joj isporučuje Velika Britanija za napade na ciljeve unutar Rusije.

- Što se tiče britanskog oružja, prvo, nismo isporučili oružje koje bi im pružilo takvu mogućnost, nismo im isporučili helikoptere, avione ili oružje takvog dometa, stoga teško da to oružje može biti upotrebljeno van granica (Ukrajine) - rekao je Volas, istakavši da Ukrajina ima pravo na samoodbranu prema članu 51 Povelje UN, te da joj saveznici i pružaju pomoć u tom cilju.

 

BONUS VIDEO:

VOJSKA DNR NA PRILAZU AVDEJEVKI: Pregled napuštenih položaja Ukrajinaca

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

TREBALE MU PARE ZA TIKET, PA UZEO ŽENINU KARTICU: Došla je sa posla umorna i odmah legla da spava, to mi je bila idealna šansa (VIDEO)