RUSIJA NIJE MOGLA DA OSTAVI DONBAS NEONACISTIMA: Antonov - "Niko neće uspeti da slomi naš narod"

Novosti onlajn

10. 05. 2022. u 10:05

RUSIJA se suočava sa još jednim spoljnim bezbednosnim izazovom u neposrednoj blizini svojih granica i nije mogla da preda Donbas kako bi ga neonacisti raskomadali, izjavio je ruski ambasador u Sjedinjenim Američkim Državama Anatolij Antonov.

РУСИЈА НИЈЕ МОГЛА ДА ОСТАВИ ДОНБАС НЕОНАЦИСТИМА: Антонов - Нико неће успети да сломи наш народ

Foto: Printskrin

- Zaštita otadžbine ostaje najvažniji zadatak za nas. Tako je i sada kada se Rusija suočila sa još jednim spoljnim bezbednosnim izazovom na svojim granicama. Naši vojnici, naslednici hrabre generacije pobednika u Drugom svetskom ratu, bore se za otadžbinu i blagostanje sugrađana - rekao je Antonov povodom svečanog prijema u čast Dana pobede.

Prema njegovim rečima, Moskva „nije mogla da ostavi Donbas da ga raskomadaju neonacisti“.

- Odlučna dejstva Rusije bila su iznuđena i pravovremena mera, diktirana ciljem da se da preventivno pruži otpor agresiji - dodao je ruski ambasador. Prema njegovim rečima, Moskva se „uvek zalagala za stvaranje sistema jednake i nedeljive bezbednosti“.

- Ali niko na Zapadu nije želeo da čuje pravedne i opravdane zahteve Rusije o bezbednosnim garancijama - naglasio je visoki diplomata.

On je takođe rekao da su ove godine američke vlasti uskratile četvorici američkih veterana mogućnost da posete Rusiju i učestvuju u događajima posvećenim pobedi u Drugom svetskom ratu.

Ruski ambasador je dodao da je Rusija velika zemlja sa hiljadugodišnjom istorijom i da „niko neće uspeti da slomi njen narod“.

Na svečanom prijemu bili su ambasadori i visoke diplomate niza zemalja bivšeg SSSR-a. Pre prijema, ruski ambasador i druge diplomate su u dvorištu ruske diplomatske misije zasadile jorgovan – jedan od simbola pobede u Drugom svetskom ratu.

BONUS VIDEO:

PARADA U MOSKVI: Deo atmosfere sa obeležavanja Dana pobede na Crvenom trgu

(Sputnjik)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ŠOKANTNE PROMENE: Zaboravite tenis kakav ste znali, biće dibidus drugačiji! Evo kako će se ubuduće odvijati