BLINKEN I LOJD TRAŽE DODATNA SREDSTVA ZA UKRAJINU: Prema trenutnom stanju možemo da izdvojimo samo 100 miliona dolara

Novosti onlajn

10. 05. 2022. u 08:39

AMERIČKI državni sekretar Entoni Blinken i ministar odbrane Lojd Ostin saopštili su da su im do 19. maja potrebna dodatna sredstva za nastavak vojne pomoći Ukrajini postojećim tempom.

БЛИНКЕН И ЛОЈД ТРАЖЕ ДОДАТНА СРЕДСТВА ЗА УКРАЈИНУ: Према тренутном стању можемо да издвојимо само 100 милиона долара

Foto Tanjug/AP

Oni su uputili pismo lideru republikanaca (opozicija) u Senatu Miču Mekonelu s pozivom da ne stvaraju prepreke prilikom odobravanja zahteva predsednika za nova sredstva.

- Prema trenutnom stanju možemo da izdvojimo samo 100 miliona dolara za Ukrajinu. Očekujemo da nam ta sredstva budu odobrena do 19. maja, do tada su nam potrebna da bismo mogli da nastavimo saradnju u sferi bezbednosti postojećim tempom - navodi se u pismu.

Podsetimo, američki predsednik Džozef Bajden je prethodno pozvao Kongres da odobri njegov zahtev za 33 milijarde dolara kako bi u što skorije vreme mogao da potpiše odgovarajući zakon.

Onlajn izdanje „Aksios“ piše da su se lideri Kongresa dogovorili da traženu sumu povećaju na 39,8 milijardi dolara i da to pitanje stave na glasanje danas. To je postalo moguće nakon što su demokrate odustale od toga da pomoć povežu sa izdvajanjem 10 milijardi dolara koje su namenjene Ukrajini za borbu protiv virusa korona, što je bilo neprihvatljivo za jedan broj republikanaca.

(Sputnjik)

 

BONUS VIDEO:

NAPAD NA AMBASADORA RUSIJE: Protestanti u Varšavi sprečili odavanje pošte Crvenoarmejcima

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

KAKO DA ZAČINITE BRAK? Radmila je bračni terapeut i ove savete treba da poslušate (VIDEO)