PAKAO U KOLUMBIJI ZBOG IZRUČENJA OTONIJELA: Narko kartel krenuo u opšti napad na auto-putevima, uništeno stotinu vozila (VIDEO)

Tanjug

07. 05. 2022. u 09:25

NAJMANjE 100 vozila uništeno je na autoputevima širom severne Kolumbije u pojedinačnim napadima Zalivskog klana, kriminalne organizacije koja je najavila oružani odgovor zbog izručenja bivšeg vođe Daira Antonija Usuge, poznatog kao Otonijel, Sjedinjenim Državama, saopštila je vlada.

ПАКАО У КОЛУМБИЈИ ЗБОГ ИЗРУЧЕЊА ОТОНИЈЕЛА: Нарко картел кренуо у општи напад на ауто-путевима, уништено стотину возила (ВИДЕО)

Posle decenije potrage i skrivanja, Otonijel je uhapšen u Kolumbiji / Foto AP

Četvorodnevni oružani napadi, sa ciljem ograničavanja kretanja vozila i ljudi, i izazivanja privrednog kolapsa, počeli su u četvrtak i uglavnom pogađaju provincije Antiokviju, Bolivar, Kordobu i Sukre, rekli su kolimbijski zvaničnici, prenosi Rojters.

- Ovde smo da garantujemo bezbednost Kolumbijcima i da se obračunamo sa svima onima koji žele da utiču na mir u ovim naprednim delovima zemlje zbog kriminalnih radnji - izjavio je ministar odbrane Dijego Molano u Monteriji, glavnom gradu Kordobe.

On je najavio pojačane patrole u gradovima, opštinama i duž autoputeva kako bi uspostavio red i zaštitio saobraćaj i preduzeća, a povećao je nagrade za informacije koje bi dovele do hapšenja novih vođa Zalivskog klana na oko 1,2 miliona dolara.

Pripadnici vojske i policije Kolumbije uhapsili su 44 osobe koje su izvršile napade, saopštio je ministar unutrašnjih poslova Danijel Palasios i dodao da je u napadima oštećen veliki broj motornih vozila.

Kolumbija je juče Americi izručila Otonijela, najtraženijeg trgovca drogom i ljudima i vođom najveće kriminalne grupe u zemlji, koji je uhapšen oktobra 2021. godine.

Prema podacima kolumbijskih vlasti, Otonijel je godišnje krijumčario 180 do 200 tona kokaina sa svojim Zalivskim klanom.

BONUS VIDEO: SERIJA VAZDUŠNIH UDARA - Izrael udara na pojas Gaze kao odgovor na raketni napad

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (1)

Nova dimenzija života u delu Beograda koji se budi iz sna