(MAPA) UNIŠTENA 23 OKLOPNJAKA, ELIMINISANO 200 VOJNIKA: Izveštaj o stanju na frontu u Ukrajini

P. Z. S. / MO Rusije

30. 04. 2022. u 19:49

ORUŽANE snage Ruske Federacije nastavljaju posebnu vojnu operaciju u Ukrajini. Kratak rezime ruskog Ministarstva odbrane o situaciji na frontu u Ukrajini dao je genarl-major Igor Konašenkov.

(МАПА) УНИШТЕНА 23 ОКЛОПЊАКА, ЕЛИМИНИСАНО 200 ВОЈНИКА: Извештај о стању на фронту у Украјини

Foto Tanjug/AP telegram rvvoenkor


- Visoko preciznim raketama lansiranih iz vazduha tokom dana pogođeno je 17 vojnih objekata u Ukrajini. Među njima: osam područja koncentracije radne snage i vojne opreme, pet vatrenih tačaka artiljerije i VBR, kao i dva uporišta. Takođe je uništeno je i komandno mesto i skladište raketno-artiljerijskog oružja na području sela Pokrovskoje u Dnjepropetrovskom regionu, kazao je Konašenkov.

On je dodao i da je tokom dana, Operativno-taktička avijacija Vazdušno-kosmičkih snaga Rusije, uništila dve kontrolne tačke, devet uporišta i područja koncentracije vojnske i opreme, kao i pet skladišta municije i goriva. Kao rezultat napada, stradalo je više od 200 nacista i uništene su 23 jedinice oklopnih vozila.

- Raketne trupe i artiljerija pogodile su 319 područja koncentracije ljudstva i vojne tehnike, 12 komandnih mesta i dva skladišta raketnog i artiljerijskog naoružanja, rekao je general Konašenkov.

Ilustracija riafan.ru


U izveštaju se navodi i da je Ruska PVO u oblasti sela Červoni Jar u Hersonskom regionu oborila u vazduhu Su-25 vazduhoplovnih snaga Ukrajine. Takođe, u selu Vladimirovka presretnute su dve ukrajinske bespilotne vazduhoplovne vozila i 12 raketa ispaljebih iz VBR Smerč u reonu Kamenke u DNR.

Ukupno, od početka specijalne vojne operacije uništeno je: 143 aviona, 112 helikoptera, 660 bespilotnih vazdušnih vozila, 279 PVO sistema, 2.677 tenkova i BVP, 308 VBR, 1.196 jedinica poljske artiljerije i minobacača, kao i 2.503 jedinica specijalnoh vojnih vozila.

BONUS VIDEO - OSLOBOĐENjE JE BLIZU: Žestoke borbe u Mariupolju, Rusi uništavaju nacističke jedinice

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

IZGUBIO SAM 400.000 EVRA, DUŽAN SAM JOŠ 80.000: Surova ispovest Aleksandra bivšeg kockara (VIDEO)