RAZMENA VATRE IZMEĐU IZRAELA I LIBANA: Palestinci lansirali raketu, izraelska vojska otvorila artiljerijsku vatru

Novosti online

25. 04. 2022. u 11:09

POSLE palestinsko-izraelskih sukoba započetih u jerusalimskoj džamiji Al Aksa, danas je iz Libana lansirana raketa koja je pogodila nenaseljeni deo izraelske teritorije, nakon čega su izraelske oružane snage odgovorile artiljerijskom vatrom.

РАЗМЕНА ВАТРЕ ИЗМЕЂУ ИЗРАЕЛА И ЛИБАНА: Палестинци лансирали ракету, израелска војска отворила артиљеријску ватру

Foto: Tanjug/AP Photo

Portparol izraelske vojske, brigadni general Ran Kočav, procenio je da su palestinske grupe u Libanu ispalile raketu, za koju je rekao da je pogodila otvoreno tlo u severnom Izraelu, prenosi Rojters.

-Verujemo da je ovaj napad povezan sa muslimanskim svetim mesecom Ramazanom i neredima na Hramovnoj gori, rekao je Kočav na izraelskom radiju Kan.

Njegova izjava se odnosi nedavne na sukobe između Palestinaca i izraelske policije kod džamija Al Aksa, trećeg najsvetijeg islamskog hrama.

Jevreji poštuju kompleks na Hramovnoj gori kao mesto na kome se nalaze drevna svetilišta dve različite religije.

Izraelska vojska je potvrdila na Tviteru da je ispalila desetine artiljerijskih plotuna na „otvorene prostore u južnom Libanu, u blizini područja lansiranja neprijateljske rakete, kao i na infrastrukturni cilj“, koji nije identifikovan.

rs.sputniknews.com

BONUS VIDEO: Srpski Lazar na poligonu pokazuje svoje mogućnosti kao moderno borbeno vozilo

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

RUSI U ŠOKU: Evakuisali 1.500 takmičara iz Krokusa, nijedan nije stradao od terorista, a sad se bune: Što nas niste spasili ranije? (VIDEO)