PAPA FRANJA: Mi smo rasisti, a rat je svuda

Tanjug

15. 04. 2022. u 23:37

PAPA Franja ocenio je danas da je rasizam u pozadini činjenice da mnoge zemlje izražavaju veću dobrodošlicu izbeglicama iz ratom pogođene Ukrajine, nego onima iz drugih delova sveta.

ПАПА ФРАЊА: Ми смо расисти, а рат је свуда

Foto: Profimedia

Govoreći za italijansku televiziju RAI, papa je rekao da su najslabiji uvek najviše patili u ratovima.

-Izbeglice su podeljene. Prva klasa, druga klasa, po boji kože, dolaze li iz razvijene zemlje ili nerazvijene. Mi smo rasisti. I to je loše, rekao je papa Franja.

Papa će večeras predvoditi put krsta u Koloseumu, u Rimu, prvi put od 2019, koji će biti obeležen porukom mira, za prestanak rata u Ukrajini, prenela je Hina.

-U ovom trenutku u Evropi ovaj rat nas jako pogađa. Ali pogledajmo malo dalje. Svet je u ratu, svet je u ratu! Sirija, Jemen, zatim se setimo proteranih Rohindža, bez domovine. Rat je svuda, rekao je on.

Papa Franja je govoreći o postojanju "kainskog ratnog plana", naveo da razume čelnike koji kupuju oružje, da ih ne opravdava, ali da ih razume, jer moramo da se branimo.

-Živimo s tim demonskim planom (koji kaže) da se međusobno ubijamo zbog želje za vlašću, želje za sigurnošću, želje za tolikim stvarima, istakao je on.

BONUS VIDEO: AKCIJA KOD MARINIKE: Ruska artiljerija udara po ukrajinskim položajima

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (1)

RUSIJA JE MOĆNA Reakcije Rusa posle turske podrške Finskoj i Švedskoj za ulazak u NATO