NOVA RUSKA OFANZIVA NA DONBAS VEĆ POČELA? Ukrajinski zvaničnik tvrdi: Neće biti isto kao 24. februara

Tanjug

11. 04. 2022. u 11:46

NAJNOVIJA ruska ofanziva u regionu Donbas na istoku Ukrajine već je počela, izjavio je danas visoki ukrajinski zvaničnik i upozorio da Rusija nastavlja da grupiše svoje snage na tom području.

НОВА РУСКА ОФАНЗИВА НА ДОНБАС ВЕЋ ПОЧЕЛА? Украјински званичник тврди: Неће бити исто као 24. фебруара

Foto Tanjug/AP

Vadim Denišenko, savetnik ministra unutrašnjih poslova Ukrajine, izjavio je na nacionalnoj televiziji da je "velika ofanziva (na istoku Ukrajine) već počela".

- Moramo da shvatimo da se neće ponoviti 24. februar, kada su počeli prvi vazdušni udari i eksplozije i kada smo samo konstatovali da je rat počeo. U Donbasu je pokrenuta velika ofanziva - rekao je Denišenko, prenosi CNN.

Ukrajinski i zapadni zvaničnici tvrde da su poslednjih dana imali uvid u pokrete ruskih trupa u Donbasu nakon velikih neuspeha Moskve u nastojanju da zauzme Kijev.

- Rusi gomilaju svoje snage. Oni nastavljaju da raspoređuju svoje trupe i opremu u oblasti Donjecka i Luganska. Generalno, možemo reći da je ofanziva već počela - rekao je Denišenko i potvrdio da je tokom prethodne noći bilo eksplozija u Dnjepropetrovskoj oblasti, kao i da je nastavljeno granatiranje Harkova, drugog po veličini grada u Ukrajini.

Serhi Haidai, šef ukrajinske regionalne vojne administracije u Lugansku, rekao je da ukrajinske vlasti organizuju "pojačanu evakuaciju" iz Donbasa i dodao da je za danas planirano još vozova za evakuaciju iz Luganska i Donjecka.

Zelenski: Rusija koncentriše mnoštvo vojnika za novu ofanzivu

Ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski izjavio je danas da Rusija koncentriše desetine hiljada vojnika za novu ofanzivu. Zelenski je u obraćanju južnokorejskom parlamentu rekao da Rusija neće stati dok ne bude primorana, prenosi Rojters.

BONUS VIDEO: UKRAJINSKI NACIONALISTA OSTAVLjEN OD SVOJIH: Iznenađen humanim ophođenjem milicije DNR


 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (1)

DANAS JE DOBAR DAN ZA SRBIJU: Vučić se oglasio sa važnim vestima (FOTO)