RUSKA OFANZIVA U DONBASU: Žestoke borbe za svaku kuću, izbačeno iz stroja 89 pripadnika VSU, uništeni oklopnjaci, minobacačka baterije

P. Z. S. / ria.ru

02. 04. 2022. u 19:27

JEDINICE Luganske Narodne Republike, razvijajući ofanzivu na položaje ukrajinske 57. motorizovane brigade, blokiraju selo Borovskoje sa istoka i juga.

РУСКА ОФАНЗИВА У ДОНБАСУ: Жестоке борбе за сваку кућу, избачено из строја 89 припадника ВСУ, уништени оклопњаци, минобацачка батерије

Ukrajina zbog Donbasa "neuralgična" tačka Evrope / Foto AP

Uništeno je do 30 ukrajinskih nacionalista i pet oklopnih vozila saopštilo je rusko ministarstvo odbrane.

Narodna milicija DNR saopštila je da je tokom današnjih borbi iz stroja izbačeno 59 ukrajinskih nacista, uništeno jedno borbeno vozilo pešadije i dva oklopna vozila.

-Od početka današnjeg dana naši vojnici su likvidirali 59 ukrajinskih nacista, jedno borbeno vozilo pešadije, jednu posadu ZU-23, dva oklopna vozila i jedan kamion“, navodi se u saopštenju Narodne milicije objavljenom na svom Telegram kanalu.

Kako navodi agencija, ukrajinske trupe su od početka dana ispalile više od 100 granata i mina na sedam naselja u republici, uključujući i rakete iz višecevnih raketnih sistema (VBR) BM-21 Grad kalibra 122 mm.

Ranije danas saopšteno je da su jedinice Oružanih snaga Donjecke Narodne Republike zauzele su veći deo Novobahmutovke i vode borbu sa jedinicama ukrajinske 25. posebne vazdušno-desantne brigade u povlačenju. Tokom noći na ovom području uništeno je do 40 nacionalista, tenk i dva motorizovana voda pešadije, kao i jedna minobacačka baterija.

-Sa žaljenjem vas obaveštavamo da je u protekla 24 sata u borbi za nezavisnost petoro branilaca Donjecke Narodne Republike poginulo na vojnoj dužnosti, a 141 je ranjen“, napominju u resoru.

Tri civila su navodno ranjena u granatiranju ukrajinskih trupa. Oštećeno je i pet stambenih objekata i jedan civilni infrastrukturni objekat.

Specijalna vojna operacija Rusije u Ukrajini počela je 24. februara. U toku su žestoke borbe u Mariupolju i Donbasu. Tokom jučerašnjeg dana su, prema rečima ruske strane, dva ukrajinska helikoptera izvršila udar na skladište nafte u Belgorodu. Ukrajinske vlasti nisu preuzele odgovornost za ovaj napad.

BONUS VIDEO - VOJSKA DNR ČISTI MARIUPOLj: Pripadnici "Azov-a" digli u vazduh Dramsko pozorište

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
STEPA KOD JEDRENA OSVETIO UGLJEŠU I VUKAŠINA: Pre 85 godina u Čačku preminuo vojvoda Stepa Stepanović, veliki srpski vojskovođa

STEPA KOD JEDRENA OSVETIO UGLjEŠU I VUKAŠINA: Pre 85 godina u Čačku preminuo vojvoda Stepa Stepanović, veliki srpski vojskovođa

BRIŽLjIVO upakovane dve nagorele voštanice i jedna raskošna osmanska sablja pronađene u skromnoj sobi Stepe Stepanovića posle njegove smrti 27. aprila 1929. otkrile su da veliki vojskovođa nije smatrao pobede na Ceru i Solunskom frontu najvažnijim bitkama koje je vodio, već osveta srednjovekovnih srpskih vitezova izginulih u Maričkoj bici.

28. 04. 2024. u 06:30

Komentari (0)

RUSIJA JE ZGROŽENA: Ovo je najnoviji uslov za Ruse da bi učestvovali na Igrama Pariz 2024