BELORUSIJA PRIHVATILA RUBLJU: Minsk će već ove godine naftu i gas plaćati u ruskoj valuti

Tanjug

02. 04. 2022. u 23:15

BELORUSIJA će već ove godine plaćati naftu i gas iz Ruske Federacije u ruskim rubljama, izjavio je danas predsednik beloruske vlade Roman Golovčenko.

БЕЛОРУСИЈА ПРИХВАТИЛА РУБЉУ: Минск ће већ ове године нафту и гас плаћати у руској валути

Foto Shutterstock

On je za TV Belorusija 1 rekao da je Belorusija prešla na obračun u rubljama za energente i dodao da je to veoma važno, pošto je dugo težila tome da ne plaća u dolarima.

Golovčenko je naveo da do prelaska na rublju nije došlo zato što Rusija sada zahteva od Zapada da plaća gas u rubljama, već zato što je to ekonomski korisno za Belorusiju, prenosi RIA Novosti.

Premijer Belorusije je ocenio da je odluka Moskve da zahteva od zapadnih zemalja da gas plaćaju u njenoj nacionalnoj valuti apsolutno poštena.

BONUS VIDEO - OSLOBOĐENjE JE BLIZU: Žestoke borbe u Mariupolju, Rusi uništavaju nacističke jedinice

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Možete li da zamislite lepotu svakodnevice koja počinje na obali Save do koje stižete laganom šetnjom kroz jedinstvenu luksuznu pešačku zonu, a završava se ispijanjem vina na vašoj prostranoj terasi s pogledom na reku ili u vrhunskom restoranu do kog stižete peške? U istom danu ste s lakoćom obavili posao, odradili trening, uživali u kupovini novih komada garderobe najluksuznijih brendova u neposrednom komšiluku, a stigli ste i da sa decom provedete vreme u zelenilu, jer se sve što vam treba nalazi nadohvat ruke.

14. 05. 2024. u 10:00

Komentari (0)

Dve zvezde – jedno spektakularno veče!  Da zagreje i preokrene budućnost