LOKACIJA JOŠ UVEK MISTERIJA: Susret patrijarha Kirila i pape Franje održaće se ove godine

SUSRET ruskog patrijarha Kirila i pape Franje već se priprema i biće ove godine.

ЛОКАЦИЈА ЈОШ УВЕК МИСТЕРИЈА: Сусрет патријарха Кирила и папе Фрање одржаће се ове године

Foto: RIA.RU

Za sada se ne zna gde će se sresti poglavar ruske pravoslavne crkve i rimski papa, izjavio je mitropolit Ilarion zadužen u Moskovskoj patrijaršiji za spoljne poslove.

Patrijarh i papa su 16. marta razgovarali video-vezom oko potrebe zaustavljanja vojnog konflikta u Ukrajini. Prvi njihov susret bio je 2016. godine na Kubi i izazvao je veliki odjek u svetu.

O tome da postoje planovi novog susreta patrijarha Kirila i pape Franje "Novosti" su već pisale, ali zbog sadašnje situacije u Ukrajini "crkveni samit" će imati još veću političku težinu. Oba poglavara se zalažu za prevazilaženje sadašnje situacije, a 16. marta su govorili o humanitarnim aspektima krize u Ukrajini. Patrijarh Kiril smatra da su konflikt u Ukrajini raspalile spoljne sile koje nastoje da razjedine jedan narod. U svojim propovedima patrijarh Kiril se zalaže za smirivanje situacije kako ne bi stradali ljudi.

Kao i u ratu 2014. godine i sada se artiljerijom gađaju i ruše crkve, ubijaju sveštenici i vernici.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (1)

TREBALE MU PARE ZA TIKET, PA UZEO ŽENINU KARTICU: Došla je sa posla umorna i odmah legla da spava, to mi je bila idealna šansa (VIDEO)