ČAVUŠOGLU SE NADA DA ĆE DONETI MIR: Sutra nova runda pregovora između Rusije i Ukrajine u Instanbulu

Tanjug

28. 03. 2022. u 07:55

NAREDNA runda pregovora ruske i ukrajinske delegacije biće održana u utorak u Istanbulu, saopšteno je iz turskog predsedništva.

ЧАВУШОГЛУ СЕ НАДА ДА ЋЕ ДОНЕТИ МИР: Сутра нова рунда преговора између Русије и Украјине у Инстанбулу

Foto: Profimedia

Portparol turskog predsedništva Ibrahim Kalin rekao je za Si-En-En da će pregovori biti održani u utorak.

Iz kabineta turskog predsednika prethodno je objavljeno da su se Redžep Tajip Erdogan i ruski predsednik Vladimir Putin dogovorili da organizuju u Istanbulu narednu rundu pregovora delegacija Rusije i Ukrajine, ali nije precizirano kada.

Glavni ruski pregovarač Vladimir Medinski ranije je rekao da su se strane dogovorile da se sastanu i najavio da će do toga doći u utorak i sredu.

Međutim, ukrajinski poslanik i član pregovaračkog tima David Arahamija prethodno je na Fejsbuku naveo da će naredna runda razgovora Ukrajine i Rusije "licem u lice" biti održana u Turskoj od ponedeljka do srede, prenosi Ukrinform.

Turska se nada da će razgovori u Istanbulu doneti mir

Turska se nada da će predstojeći pregovori delegacija Rusije i Ukrajine dovesti do mira u Ukrajini, izjavio je ministar spoljnih poslova Turske Mevlut Čavušoglu.

- Na inicijativu predsednika Turske Redžepa Tajipa Erdogana, pregovaračke delegacije Rusije i Ukrajine sastaće se u Turskoj. Svesni smo odgovornosti proistekle iz poverenja koje obe strane imaju u Tursku. Nadamo se da će sastanci rezultirati trajnim prekidom vatre i omogućiti mir - naveo je Čavušoglu na Tviteru, prenosi TASS.

Turski predsednik Erdogan i predsednik Rusije Vladimir Putin dogovorili su tokom telefonskog razgovora sastanak ruske i ukrajinske delegacije u Istanbulu ove sedmice, saopšteno je juče iz kabineta Erdogana.

BONUS VIDEO: 

FRANCUSKA U KOLAPSU ZBOG SANKCIJA: Redovi na pumpama, kamiondžije u štrajku

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)

MODI HOĆE TREĆI MANDAT: Pravo glasa u Indiji ima 968 miliona ljudi