DANSKA RADI NA ISKORENJAVANJU PUŠAČKIH NAVIKA: Generacija 2010. biće generacija bez nikotina?

Novosti online

24. 03. 2022. u 08:24

Danska vlada radi na potpunom iskorenjivanju pušačkih navika u budućim naraštajima i nastoji da obezbedi da niko rođen posle 2010. godine ne počne da puši niti da koristi druge nikotinske proizvode.

ДАНСКА РАДИ НА ИСКОРЕЊАВАЊУ ПУШАЧКИХ НАВИКА:  Генерација 2010. биће генерација без никотина?

Petar Milošević

Prema vladinom predlogu, u okviru zdravstvene reforme koju je u Kopenhagenu predstavio ministar zdravlja, ova bi odluka mogla da uključi i zabranu prodaje duvana i nikotinskih proizvoda toj generaciji.

- Generacija bez nikotina 2010.plus biće istorijska prekretnica u sprečavanju bolesti i smrti - objavilo je ministarstvo.

Ovaj predlog reforme zdravstva dugo se iščekivao.Premijerka Mete Fredriksen takođe je predložila podizanje starsone granice za prodaju alkohola na 18 godina. Trenutno u Danskoj osobe koje su navršile 16 godina mogu da kupe pivo, a pića sa većim postotkom alkohola mogu da pazare samo ako imaju 18 godina.

Vlada je u predlogu istakla da mladi Danske prednjače po konzumaciji alkohola u Evropi i da kultura preteranog opijanja nosi sa sobom ozbiljne posledice. O predlozima će se raspravljati u parlamentu.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

I MI KREĆEMO PUT GRČKE Prvo oglašavanje Nikoline žene: Deca znaju sve, moramo biti hrabri