CENA gasa u Evropi premašila je 1.350 dolara za 1.000 kubnih metara nakon naredbe ruskog predsednika Vladimira Putina da se "neprijateljskim zemljama" gas prodaje samo za rublje.

milan

23.03.2022. 16:49

Браво. Сад ће, ко хоће енергенте од Русије, да буде јагма за рубље и тако ће цена рубље да скочи јер је потражња за њом. Одличан потез. Од увек сам био заговорник да се међународне трансакције у трговини обављају у валутама држава које тргују. Само тако се могу избећи санкције моћних економија које су наметнуле своју валуту као светску.

Rašo

23.03.2022. 16:55

Ооооо, па Владимира немојте тако. Они су хтели да напуне складишта, потом да нађу другог снабдевача а да их Русија моли за милост! Па шта сада да они раде? Како да објасне народу да због подршке нацистима коју им наређују САД све оде у пропаст? Сада неће имати грејање, њихови производи ће да поскупе бар 50%, њих више нико и не слуша шта причају ... Немојте тако, зар вам их није жао?

Srbijo Zuta kuco

23.03.2022. 17:33

Rublja ce postati konvertibilna i Amerikanci ce stedeti u rubljama. Pravi potez. Pokerasi su se preigrali. Imaju praznu ruku. Rusija ima rezerve energenata, pitke vode i hrane (sve sto treba Zapadu) a oni Rusiji uvode sankcije? Koji imbecili!

Laky

23.03.2022. 20:45

Rusija sa Kinom, Indijom i dr trguje u valutama tih država ili u rubljama, dolar i evro nemaju pokriće niti u kapitalu niti u zlatu. Bundesbanka je morala preuzeti američka hipotekarna obezbeđenja i time kompromitovala evro, štampanje im je jedino rešenje i rat da opljačkaju i pokriju pohlepu bankara i špekulanata.