"GOTOVO JE NEMOGUĆE ZAUSTAVITI!" Bajden progovorio o hipersoničnoj raketi "kinžal"! (VIDEO)

Novosti online

22. 03. 2022. u 09:48

AMERIČKI predsednik Džo Bajden prokomentarisao je upotrebu ruske hipersonične rakete "kinžal".

ГОТОВО ЈЕ НЕМОГУЋЕ ЗАУСТАВИТИ! Бајден проговорио о хиперсоничној ракети кинжал! (ВИДЕО)

Foto: EPA/printskrin/ilustracija

- Ima istu bojevu glavu kao i svaka druga raketa. Nema velike razlike, osim što ju je gotovo nemoguće zaustaviti - rekao je Bajden.

Podsećamo, portparol ruskog ministarstva odbrane Igor Konašenkov ocenio je da je upotreba rakete "kinžal" u ratu u Ukrajini potvrdila efikasnost tog oružja.

- Hipersonična raketa "kinžal" je korišćena sa dometa većeg od 1.000 kilometara, a let je trajao manje od 10 minuta. Zahvaljujući hipersoničnoj brzini i izuzetno visokoj kinetičkoj energiji, bojeva glava rakete "kinžal" uništila je zaštićeni podzemni arsenal, koji se nalazi u planinskom području, a izgrađen je još u sovjetsko vreme za skladištenje specijalne municije i projektila - rekao je Konašenkov.

BONUS GALERIJA: Rusko vazduhoplovstvo

BONUS VIDEO: BLOKADA UKRAJINSKIH VOJNIH BATALjONA - Ruski tenkovi se kreću ka Sumskoj oblasti

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (6)

NEMA NAGRADE ZA TERORIZAM: SAD stavile veto na prijem Palestine u Ujedinjene nacije