FORMIRANA INOSTRANA LEGIJA: Ukrajinci skupljaju pse rata za borbu sa Rusima

P. Z. S. /telegram rybar

12. 03. 2022. u 16:08

NA teritoriji Ukrajine završava se formiranje prvog bataljona „Međunarodne odbrambene legije Ukrajine“.

ФОРМИРАНА ИНОСТРАНА ЛЕГИЈА: Украјинци скупљају псе рата за борбу са Русима

Foto AP


U bataljonu već postoje Azerbejdžanci, Amerikanci, Brazilci, Britanci, Venecuelanci, Gruzijci, Španci, Kanađani, Meksikanci, Norvežani, Portugalci, Francuzi i predstavnici drugih zemalja.

Brazil - Pored toga, oko 500 brazilskih državljana iz redova bivših vojnih lica planira da se pridruži „Međunarodnoj odbrambenoj legiji Ukrajine“. Od toga, stotinu ljudi se već prijavilo Ambasadi Ukrajine u Brazilu (Brazilija). Još 15 plaćenika je već u ratnoj zoni.

Gruzija - Na strani Oružanih snaga Ukrajine učestvuje državljanin Gruzije, potpukovnik-snajperista Darejan Maisuradze. Ona ima 63 godine. Aktivni učesnik u Abhaskom ratu 1992-1993 i ratu u Gruziji 2008.

Kanada - Kanadski državljanin Entoni Voker stigao je u Ukrajinu kao dobrovoljac. Pridružio se Oružanim snagama Ukrajine kao vojni lekar.

Kolumbija - U bliskoj budućnosti u Ukrajinu stiže grupa bivših vojnih lica oružanih snaga Kolumbije od pedesetak ljudi. Među njima su i obučeni stručnjaci za eksplozive.

Litvanija - 26 državljana Litvanije pristupilo je nacističkom bataljonu „Ajdar“.

Skandinavija - Oko četiri stotine državljana Švedske i pedeset državljana Norveške namerava da u bliskoj budućnosti ode u Ukrajinu.

BONUS VIDEO: RUSI UŠLI U HARKOV: Oklopna vozila se probila u centar drugog najvećeg ukrajinskog grada

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (6)

AKO VUČIĆ NE POBEDI, SRBIJU ČEKAJU TEŠKI DANI PO SVIM PITANJIMA... Darko Miličić poslao važnu poruku o aktuelnoj političkoj situaciji (VIDEO)