OGLASIO SE LAVROV: Želimo da vidimo prijateljsku Ukrajinu bez zabrane ruskog jezika i kulture

Novosti online

10. 03. 2022. u 11:46

LAVROV je na pregovorima izneo da je Rusija spremna da razgovara o bezbednosnim garancijama za Ukrajinu ali uz bezbednosne garancije za evropske zemlje i Rusiju, naglasio je i da Rusija zahteva od Ukrajine da bude neutralna.

ОГЛАСИО СЕ ЛАВРОВ: Желимо да видимо пријатељску Украјину без забране руског језика и културе

Foto: Printskrin

Lavrov je prokomentarisao i izjave da širenje NATO-a ne preti Rusiji naglašavajući da bezbednost Rusije neće zavisiti od volje NATO-a i da tako ne može da se pregovara sa Rusijom. Naglasio je i da je Zapadu potrebno samo jedno od Ukrajine, a to je da radi protiv Rusije, dok  prema rečima Lavrova: Rusija želi da vidi prijateljsku Ukrajinu bez zabrane ruskog jezika i ruske kulture.

Lavrov je situaciju u Ukrajini nazvao bitkom za pravo Rusije da bude na političkoj mapi sveta.

- Rusija više neće zavisiti od zapadnih kompanija - rekao je ruski ministar spoljnih poslova. Lavrov je rekao i da će Rusija iz krize izaći sa zdravijom svešću i da neće imati iluzije o saradnji sa Zapadom.

Šef Ministarstva inostranih poslova Ukrajine izjavio je da NATO svakako nije spreman da osigura bezbednost Ukrajine. 

Na sastanku Kulebe i Lavrova pokrenuto je i pitanje sastanka Zelenskog i Putina i mogućnosti sastajanja dvojice predsednika.

- Razgovori Putina i Zelenskog ne bi trebalo da budu sastanak radi sastanka - rekao je Lavrov, ali se nada da će se pojaviti mogućnosti za susret Putina i Zelenskog i da će to biti razrađeno na beloruskom kolosek, rekao je Lavrov.

(Sputnjik)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (1)

PREMA FROJDU: Pet stvari koje mentalno jake osobe nikada NE rade