UNIŠTENA 123 PVO SISTEMA, 897 TENKOVA, 95 VBR: Ruske snage razaraju ukrajinsku vojsku i vojnu infrastrukturu

Tanjug

08. 03. 2022. u 19:29

PORTPAROL Ministarstva odbrane Rusije Igor Konašenkov izjavio je danas da je ruska vojska od početka operacije demilitarizacije Ukrajine uništila 2.581 objekata vojne infrastrukture.

УНИШТЕНА 123 ПВО СИСТЕМА, 897 ТЕНКОВА, 95 ВБР: Руске снаге разарају украјинску војску и војну инфраструктуру

Foto printskrin telegram voenkorKotenok

Među njima je 30 komandnih mesta i komunikacionih centara Oružanih snaga Ukrajine, 123 protivavionska raketna sistema PVO S-300, "buk M-1" i "osa”, kao i 81 radarska stanica, saopštio je Konašenkov.

Naveo je da je uništeno i 897 tenkova i drugih borbenih oklopnih vozila, 95 višecevnih bacača raketa, 339 jedinica oruđa poljske artiljerije i minobacača, 662 primerka specijalnih vojnih vozila, kao i 84 bespilotne letelice, prenosi Sputnjik.

Foto AP

Saopšteno je i da su bombarderi i jurišni avioni Vazdušno-kosmičkih snaga Rusije danas uništili 32 vojna objekta u Ukrajini. Među njima su četiri komandna mesta, tri radarske stanice, dva skladišta goriva i 23 rejona sa naoružanjem i vojnom tehnikom.

Konašenkov navodi da su jedinice ruskih Oružanih snaga preuzele kontrolu u naseljenim mestima Peredovu i Karijerni.

Specijalna operacija Oružanih snaga Rusije u Ukrajini traje 13. dan. Rusija je zbog 8. marta uvela „zatišje“. Juče je završena treća runda rusko-ukrajinskih pregovora, a najavljen je i susret na nivou šefova diplomatija Rusije i Ukrajine i to uz posredstvo Turske.

Inače, Ministarstvo odbrane Rusije potvrdilo da se u Ukrajini razvijalo biološko oružje.

BONUS VIDEO - OSLOBOĐENjE JE BLIZU: Žestoke borbe u Mariupolju, Rusi uništavaju nacističke jedinice

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (1)

MUŠKARAC KOJI SE ZAPALIO U KRITIČNOM STANJU: Novi detalji drame u NJujorku