SI ĐINPIG PORUČIO MAKRONU I ŠOLCU: Sankcije Rusiji će opteretiti ionako slabašnu globalnu ekonomiju, podržite mirovne pregovore

Novosti online

08. 03. 2022. u 18:17

SANKCIJE Rusiji zbog specijalne operacije u Ukrajini postaće novo opterećenje za svetsku ekonomiju, koja se još nije oporavila od pandemije, izjavio je kineski predsednik Si Đinping.

СИ ЂИНПИГ ПОРУЧИО МАКРОНУ И ШОЛЦУ: Санкције Русији ће оптеретити ионако слабашну глобалну економију, подржите мировне преговоре

Foto Tanjug/AP

-Sankcije će uticati na stabilnost globalnih finansija, snabdevanja energijom, transporta i lanaca snabdevanja i dodatno će opteretiti globalnu ekonomiju, koja je bila pod teškim teretom pandemije, a to je nepovoljno za sve strane - rekao je Si Đinping na virtuelnom sastanku sa francuskim predsednikom Emanuelom Makronom i nemačkim kancelarom Olafom Šolcom.

Kineski lider je takođe dodao da Kina, Francuska i Nemačka treba da ulože napore da smanje negativan uticaj krize i da zajednički podrže mirovne pregovore između Rusije i Ukrajine, kako bi sprečili eskalaciju ili „izmicanje sukoba van kontrole“.

EU uvela je sankcije Rusiji, usmerene na bankarski i industrijski sektor zemlje, zamrzavajući devizne rezerve Moskve i izazivajući masovni egzodus stranih preduzeća iz zemlje, prenosi RT.

Uprkos događajima u Ukrajini, trgovina između Rusije i Kine je u značajnom porastu. Prema objavljenim podacima kineske carine, trgovinski promet između dve zemlje porastao je za skoro 39 odsto u prva dva meseca ove godine u poređenju sa istim periodom prošle godine, premašivši 26 milijardi dolara.

rs.sputniknews.com

BONUS VIDEO - KRIZA KOJA BRINE CEO SVET: Da li će narasle tenzije oko Ukrajine eksplodirati u rat?

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

AKO igde postoji "vaga" za merenje snage ljudskog duha, koliko li bi na njenoj skali težila ona koju ima deminer Mihailo Marinković (48), iz Pančeva, pripadnik Sektora za vanredne situacije MUP Srbije? Koliko bi na njen tas stalo njegove odvažnosti, staloženosti, potpune koncentracije..., u trenutku dok je, minule nedelje u Nišu, sam prilazio neeksplodiranoj avio-bombi teškoj 1.000 kilograma koja nosi 430 kilograma eksploziva, zaostaloj iz NATO agresije?

27. 04. 2024. u 07:00

Komentari (2)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!