RUSKI DIPLOMATA OBJASNIO: Ko su „zveri“ u Ukrajini

Novosti online

08. 03. 2022. u 01:06

STALNI predstavnik Rusije pri UN Vasilij Nebenzja nazvao je „zverima“ ukrajinske vojnike i članove nacionalističkih bataljona koji su napadali Donbas celih osam godina.

РУСКИ ДИПЛОМАТА ОБЈАСНИО: Ко су „звери“ у Украјини

Foto printskrin youtube citynews

Na sednici Saveta bezbednosti UN stalni predstavnik UN Sergej Kislica izjavio je da ga slovo Z kojim je označena ruska vojna tehnika u Ukrajini asocira na reč „zveri“.

- On je interpretirao slovo Z na ruskoj vojnoj tehnici koja se sada nalazi u Ukrajini kao „zveri". Mi imamo svoje mišljenje ko su zveri. Između ostalog, to su predstavnici Oružanih snaga Ukrajine i nacionalističkih bataljona koji su tokom osam godina ugnjetavali civile Donbasa. Granatiranje Luganska, Donjecka se nastavlja i danas - izjavio je Nebenzja.

Pored toga, Kislica je obratio pažnju na post ruske ambasade u Velikoj Britaniji na Tviteru. U njemu se navode reči šefa ruske diplomatije Sergeja Lavrova da je cilj specijalne vojne operacije da se zaustavi svaki rat koji može izbiti na ukrajinskoj teritoriji. Kislica je posavetovao ruske diplomate u Londonu „da u slučaju problema sa mentalnim zdravljem okrenu 111“.

- Ne želim komentarisati poslednju izjavu ukrajinskog predstavnika. Nije mi jasno odakle tako dobro zna adresu… ustanovu koja se bavi mentalnim zdravljem. Želeo bih znati više o tome - reagovao je Nebenzja.

rs.sputniknews.com

BONUS VIDEO - OSLOBOĐENjE JE BLIZU: Žestoke borbe u Mariupolju, Rusi uništavaju nacističke jedinice

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

IZGUBIO SAM 400.000 EVRA, DUŽAN SAM JOŠ 80.000: Surova ispovest Aleksandra bivšeg kockara (VIDEO)