UHAPŠENI PRIPADNICI DESNOG SEKTORA: Ukrajiski nacisti planirali teroristički napad u Rusiji i LNR

Tanjug

06. 03. 2022. u 23:32

BEZBEDNOSNE službe samoproglašene Luganske Narodne Republike (LNR) uhapsile su dva pripadnika ukrajinske vojne obaveštajne službe koji su planirali terorističke napade, saopštilo je ministarstvo bezbednosti LNR.

УХАПШЕНИ ПРИПАДНИЦИ ДЕСНОГ СЕКТОРА: Украјиски нацисти планирали терористички напад у Русији и ЛНР

Foto: AP Photo/Sergei Grits

U saopštenju se tvrdi da su ukrajinski obaveštajci planirali terorističke napade i u LNR i u Rostovskoj oblasti u Rusiji, prenosi TASS.

Kako se navodi, agenti su uhapšeni u Luganjsku dok su trgovali oružjem i municijom koji su zaplenjeni u tom gradu.

Oni su, kako se dodaje, pripadnici ogranka nacionalističke organizacije Desni sektor u mestu Stanica Luganskaja.

U saopštenju se navodi da je grupa je u februaru dobila zadatak da izvede teroristički napad na naftno postrojenje u gradu Rovenki, a nakon što je LNR preuzela kontrolu nad gradom naloženo im je da odu u grad Novošahtinski u Rusiji dok ne dobiju dalje instrukcije.

Navodi se i da su agenti rekli da misle da je cilj njihovog boravka u tom gradu mogao da bude teroristički napad na kritične infrastrukturne objekte.

BONUS VIDEO - RUSKI KOMANDOS O BORBI SA DESNIM SEKTOROM: "Predali su se, veliki pozdrav građanima Rusiji!"

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)

MEDIJI TVRDE: Netanjahu odgovorio Berbokovoj - Mi nismo nacisti, u Gazi nema gladi