KIJEV KRIJE OD SVETA ZVERSTVA NACISTA: Kidnapuju, ubijaju strance i sopstvene civile

Novosti online

06. 03. 2022. u 21:28

UKRAJINSKI ekstremisti sprovode etničko čišćenje, a Kijev ne pušta strance da se evakuišu kako bi od sveta sakrio zverstva nacista, saopštio je Međuresorni koordinacioni štab za humanitarni odgovor u Ukrajini.

КИЈЕВ КРИЈЕ ОД СВЕТА ЗВЕРСТВА НАЦИСТА: Киднапују, убијају странце и сопствене цивиле

Foto: Profimedia/Ilustracija/Vikipedija

-Ekstremisti sprovode etničko čišćenje, upadaju u kuće i stanove civilnog stanovništva, proveravaju dokumenta na ulicama. Sve osobe koje nemaju ukrajinske pasoše militanti odvode u nepoznatom pravcu, navodi se u saopštenju.

Kako se dodaje, nacionalisti su fizičkim nasiljem i oružjem zastrašivali indijske državljane koji su odbili da se evakuišu nebezbednim rutama. Štab ističe da Kijev kategorički odbija da pusti strance iz Ukrajine, strahujući da će ceo svet saznati pravu istinu o zverstvima neonacista nad civilnim stanovništvom.

-Pouzdano se zna da su od početka specijalne vojne operacije hiljade ljudi, uključujući i strance, spremni da napuste teritoriju Ukrajine i odu u Rusku Federaciju, ali kijevske vlasti odlučno odbijaju da ih puste, plašeći se da će prava istina o zločinima neonacista nad civilnim stanovništvom postati poznata celom svetu, navodi se u saopštenju.

S tim u vezi, dodaje se da te informacije potvrđuje 17 stanovnika Marijupolja koji su petog marta sami, tajnim stazama duž obale Azovskog mora, uspeli da napuste grad koji su okupirali nacionalisti. Prema navodima štaba, oni su ispričali su da hiljade ljudi žele da napuste grad kroz humanitarni koridoru pravcu istoka, prema Rusiji, ali da nacisti oštro sprečavaju svaki pokušaj da se to uradi, sve do upotrebe ubojitog oružja.

Ne razumemo zašto zapadni „civilizovani svet“ ne reaguje na sva ova zlodela humanitarne prirode, napomenuo je resor.

-U Marijupolju neonacisti bataljona teritorijalne odbrane ponovo koriste taktiku terorista u borbenim dejstvima. Skrivajući se iza civila, poput živog štita, razmeštaju teško naoružanje u stambene zgrade, dok neke stanovnike prisilno drže u njihovim domovima, konstatovao je koordinacioni štab.

rs.sputniknews.com

BONUS VIDEO - RUSKI KOMANDOS O BORBI SA DESNIM SEKTOROM: "Predali su se, veliki pozdrav građanima Rusiji!"

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (2)

VODITELJKI SE STANJE NAGLO POGORŠALO I HITNO JE OPERISANA: Nažalost, tek kad je kasno shvatimo da je zdravlje najvažnije