RUSI PODRŽAVAJU SPECIJALNU OPERACIJU U UKRAJINI: Rezultati ankete pokazali većinsku podršku građana Rusije

Novosti online

05. 03. 2022. u 21:08

VIŠE od 70 odsto anketiranih Rusa podržava odluku o sprovođenju specijalne ruske vojne operacije u Ukrajini, pokazala je anketa koju je u subotu objavio Sveruski centar za istraživanje javnog mnjenja (VTsIOM), navodi TASS.

РУСИ ПОДРЖАВАЈУ СПЕЦИЈАЛНУ ОПЕРАЦИЈУ У УКРАЈИНИ: Резултати анкете показали већинску подршку грађана Русије

Foto Tanjug/AP

„Odluku o sprovođenju specijalne vojne operacije Rusije u Ukrajini podržava 71 odsto Rusa. Svaki peti radije ne podržava (21 odsto). Za 8 odsto naših sugrađana je bilo teško da odgovori“, navodi se u materijalima ankete.

Istovremeno, 70% ispitanika smatra da je vojna operacija za ruske trupe prilično uspešna. 14% ispitanika je uvereno da je operacija prilično neuspešna, 16% ispitanika je teško dalo procenu.

Skoro polovina (46 odsto) anketiranih smatra da specijalna vojna operacija u Ukrajini ima za cilj zaštitu Rusije i sprečavanje razmeštanja vojnih baza NATO-a na teritoriji Ukrajine. „Jedan od pet veruje da se operacija sprovodi radi promene političkog kursa Ukrajine (19%), 18% je odgovorilo da je njen cilj zaštita ruskog govornog stanovništva DNR i LNR, 5% – da okupira Ukrajinu. i pripojiti ga Rusiji“, navodi se u materijalu.

Predsednik Rusije Vladimir Putin je 24. februara najavio specijalnu vojnu operaciju u Ukrajini kao odgovor na apel lidera republika Donbasa za pomoć. On je naglasio da planovi Moskve ne uključuju okupaciju ukrajinskih teritorija. Nakon toga su SAD, EU, Velika Britanija, kao i niz drugih država saopštile da uvode sankcije ruskim fizičkim i pravnim licima.

BONUS VIDEO: RUSKI TENKOVI KROZ KIJEVSKU OBLAST: Ministarstvo odbrane objavilo novi snima ruske vojske

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

Nova dimenzija života u delu Beograda koji se budi iz sna