SPREČIO RAT U SVOM GRADU: Gradonačelnik Kupjanska prihvatio ruske uslove

Novosti online

27. 02. 2022. u 23:37

PRENOSIMO reči gradonačelnika Kupjanska (Harkovska oblast), Genadija Macegora koji je prešao na stranu Ruske vojske:

СПРЕЧИО РАТ У СВОМ ГРАДУ: Градоначелник Купјанска прихватио руске услове

Foto Tanjug/AP

-Završen je još jedan težak dan za naš grad, i za mene lično. Danas u 07.30 primili smo telefonski poziv od komandira bataljona vojske RF. Nama su predložili pregovore, u protivnom grad će biti napadnut. Ja sam doneo odluku da učestvujem u pregovorima, da bih izbegao žrtve i sprečio rušenje grada i sve infrastrukture, koju nikada ne bismo mogli da obnovimo. Sa mnom je na pregovore pošao načelnik policije. Mi smo razgovarali o ciljevima koje nam je predstavila ruska vojska, a to su – ulazak u grad, uvođenje opšteg reda, smirivanje stanovništva.

Oni su me uverili da se ni na koji način njihovo prisustvo neće odraziti na svakodnevni život u gradu. Biće red u gradu. Ja sam doneo to rešenje, za to rešenje odgovaram isključivo ja. Ja se nalazim u gradu svo vreme, i u njemu ću biti i dalje. Grad će normalno funkcionisati. Radiće bolnice, škole, dečiji vrtići.

Od sutra radimo kao u redovnim okolnostima. Ne bojimo se provokacija, na koje ukoliko ih i bude, vojska će odreagovati propisno. Zato će sve eventualne provokacije biti uperene protiv nas – protiv stanovnika našeg grada. Neophodno je da se ujedinimo, uspostavimo normalan život, kojim će upravljati naša gradska uprava. Naši životi zavise od nas, od naših postupaka, od toga kako se mi sada ponašamo.

Zato, budite slobodni da izađete iz vaših podruma, skloništa. Ukoliko dođe do bombardovanja, mi ćemo vas obavestiti na vreme. Zato, vraćamo se slobodnom životu i postajemo jači!“

(Pečat)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (8)

Novi Samsung Neo QLED televizori pomeraju granice kućne zabave