VIŠE OD 200.000 DOMOVA BEZ STRUJE: Smrtonosna oluja Junis za sobom ostavila haos (FOTO)

Tanjug

19. 02. 2022. u 14:02

VIŠE od 200.000 britanskih domaćinstava ni jutros nije dobilo struju, nakon što je oluja Junis juče izbacila više od milion domaćinstava sa elektrodistibutivne mreže, saopšteno je iz britanske elektrodistribucije.

ВИШЕ ОД 200.000 ДОМОВА БЕЗ СТРУЈЕ: Смртоносна олуја Јунис за собом оставила хаос (ФОТО)

Foto: Tanjug/AP

Žestoka atlantska oluja donela je u Veliku Britaniju rekordno snažne vetrove sa udarima i do 196 kilometara na sat.

Poginule su tri osobe i širom zemlje su izazvavani poremećaji, a najmanje još šest smrtnih slučajeva prijavljeno je u Irskoj, Belgiji i Holandiji, prenosi Rojters.

Britansko udruženje energetskih mreža saopštilo je da su do jutros u 07.30 sati radne ekipe vratile struju u domove 1,2 miliona korisnika, ali da je njih oko 226.000 i dalje bez struje, uglavnom u južnoj i istočnoj Engleskoj i u južnom Velsu.

- Taj broj stalno opada i inženjeri rade danonoćno na otklanjanju prekida isporuka električne energije - izjavio je za Bi-bi-si direktor za komunikacija ektrodistribucije Ros Iston.

Skoro milion domova ostalo je bez struje u novembru takođe nakon što je oluja pogodila severoistočnu Englesku i istočnu Škotsku, što je podstaklo vladu da naredi reviziju spremnosti komunalnih preduzeća.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (1)

UKRAJINA POVLAČI RADIKALNI POTEZ: Ovo mnogi nisu očekivali, čak su i Rusi zbunjeni pred Olimpijske igre Pariz 2024