OBARAJU REKORDE U BROJU ZARAŽENIH: Hong Kong uvodi vakcinaciju dece od 3 godina

Tanjug

14. 02. 2022. u 19:20

HONG Kong planira da uvede vakcinaciju protiv kovida-10 za decu uzrasta od tri i više godina u momentu kada ovaj grad beleži rekordne brojeve novozaraženih.

ОБАРАЈУ РЕКОРДЕ У БРОЈУ ЗАРАЖЕНИХ: Хонг Конг уводи вакцинацију деце од 3 година

FOTO: EPA

U protekla 24 sata, zdravstvene vlasti su registrovale rekordnih 2.071 slučaj korona virusa, prenosi agencija Rojters. Vlasti su uvele mere ograničenja u stambenim zgradama gde god se otkriju grupe infekcija, a već su zabranile večeru u javnim restoranima posle 18 časova, preneo je AP. U tržne centre i supermarkete biće dozvoljen ulazak samo vakcinisanim osobama, dok je takođe naređeno da se zatvore frizerski saloni.

Navodi se da će imunizacija kineskom vakcinom Sinofarm za decu uzrasta od 3 i više godina početi sutra. U Hong Kongu je u potpunosti vakcinisano 73 odsto stanovništva. Sa populacijom od oko 7,5 miliona, Hong Kong trenutno ima više od 7.000 kovid pacijenata koji se leče ili čekaju na prijem u bolnice.

Hong Kong je usvojio kinesku strategiju "nulte tolerancije na kovid" u suočavanju sa pandemijom, a koja podrazumeva karantin, obavezno nošenje maski, praćenje slučajeva i zatvaranje zgrada, naselja i čitavih gradova, čak i kada se registruje samo nekoliko slučajeva kovida-19. Pekinški zvaničnici i kineski državni mediji kažu da bi usvajanje politike "života sa virusom", kao što su to uradile neke zemlje, preplavilo medicinski sistem Hong Konga.

Od početka pandemije u gradu je registrovano ukupno 22.980 slučajeva korona virusa i 219 smrtnih ishoda.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ZAPAD TO NIJE OČEKIVAO: Vladimir Putin izdao naređenje zbog kog Rusija više neće biti ista