IZRAEL PRODAJE GVOZDENU KUPOLU UAE? Novi regionalni savez protiv Irana na pomolu

Novosti online

02. 02. 2022. u 18:14

POSLE niza raketnih napada pobunjeničkog pokreta Huti iz Jemena na Ujedinjene Arapske Emirate izraelski zvaničnici razmišljaju da toj državi prodaju raketni odbrambeni sistem „Gvozdena kupola“, javljaju izraelski mediji.

ИЗРАЕЛ ПРОДАЈЕ ГВОЗДЕНУ КУПОЛУ УАЕ? Нови регионални савез против Ирана на помолу

Foto: EPA

Prema izveštajima medija, izraelski zvaničnici odlučili su se na ovaj potez posle poslednjeg napada koji se dogodio tokom posete predsednika Izraela Isaka Hercoga Dubaiju i Abu Dabiju.

Vesti Kanala 13 javile su u ponedeljak da su u toku pregovori o prodaji određenog broja odbrambenih sistema Emiratima, koji bi upozoravali na rakete i presretali ih. Abu Dabi trenutno koristi južnokorejski protivraketni odbrambeni sistem.

U izveštaju izraelskih medija navodi se da bi prodaja odbrambenog sistema „Gvozdena kupola“ Ujedinjenim Arapskim Emiratima mogla da označi i početak stvaranja regionalnog odbrambenog saveza u kojem bi se pre svega nalazile ove dve države, a koji bi predstavljao protivtežu Iranu koji u jemenskom ratu podržava pokret Huta, piše Tajms of Izrael.

Međutim, prema vestima Kanala 12, Izrael još nije doneo odluku da li će sistem „Gvozdena kupola“ da proda Emiratima ili Saudijskoj Arabiji. Zvanično je, inače, demantovano da su Rijadu već obezbeđeni odbrambeni sistemi za prodaju.

rs.sputniknews.com

BONUS VIDEO: POČELO PRIMIRJE, SLIKE RATA OSTAJU - Izrael i Hamas proglasili pobedu, žrtve bez utehe

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)

OSUĐENA NA 50 GODINA ZBOG BIZARNOG ZLOČINA: Ubila trudnicu, pa joj ukrala bebu iz stomaka (VIDEO)