RUSKE TRUPE PREBAČENE 10.000 KILOMETARA: Sa Dalekog istoka u Belorusiju u okviru provere snaga za reagovanje

Novosti online

01. 02. 2022. u 17:56

SNAGE Istočnog vojnog okruga Rusije raspoređene su na udaljenosti do 10 hiljada kilometara u okviru provere snaga za reagovanje Savezne države, izjavio je ruski ministar odbrane Sergej Šojgu.

РУСКЕ ТРУПЕ ПРЕБАЧЕНЕ 10.000 КИЛОМЕТАРА: Са Далеког истока у Белорусију у оквиру провере снага за реаговање

Foto Tanjug/AP

-U skladu sa odlukom predsednika Rusije i Belorusije, proveravaju se snage za reagovanje Savezne države. Iz sastava Oružanih snaga Rusije uključeni su organi vojne komande i jedinice Istočnog vojnog okruga. Trenutno je u toku prva etapa provere. Trupe su raspoređene na udaljenosti do deset hiljada kilometara, a takođe su premeštene jedinice avijacije i odredi za protivvazdušnu odbranu, rekao je Šojgu.

Prema njegovim rečima, „u okviru Jedinstvenog regionalnog sistema PVO Belorusije i Rusije organizovana je zaštita i odbrana državnih i vojnih objekata i državne granice u vazdušnom prostoru“.

Šojgu je dodao da je ruska strana „u okviru dobrovoljne transparentnosti“ informisala strane partnere o održavanju vojnih vežbi od 10. do 20. februara. Šojgu je, pri tome, naglasio da Rusija i Belorusija nisu bile u obavezi da to učine.

Provera snaga Savezne države odvija se u dve etape. U prvoj etapi (do 9. februara) biće preraspoređene i stvorene grupe trupa na teritoriji Belorusije. U drugoj etapi (od 10. do 20. februara) održaće se zajedničke vežbe „Saveznička odlučnost 2022“, u okviru kojih će biti odrađeno suzbijanje i odbijanje spoljne agresije, kao i suprotstavljanje terorizmu i zaštiti interesa Savezne države.

rs.sputniknews.com

BONUS VIDEO: RUSIJA TESTIRALA S-500! Pogledajte snimak - PVO sistem oborio balističku raketu

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (1)

NEMCI ZARAĐUJU MILIJARDE NA UKRAJINI: Berlin neće da šalje vojnike u rat, ali planira da dobije mnogo para na prodaji oružja