RAMPA NA RUSKOJ GRANICI: Moskva proširila spisak lica iz EU, pored političara tu su i rukovodioci u vojnom sektoru

Novosti online

28. 01. 2022. u 21:15

MOSKVA je odlučila da proširi spisak predstavnika EU kojima je zabranjen ulazak u Rusiju rukovodeći se principima reciprociteta i pariteta.

РАМПА НА РУСКОЈ ГРАНИЦИ: Москва проширила списак лица из ЕУ, поред политичара ту су и руководиоци у војном сектору

Foto D. Dozet

Na spisku su se našli rukovodioci pojedinih privatnih vojnih kompanija, kao i neki predstavnici zakonodavne i izvršne vlasti u državama-članicama EU, koji imaju ličnu odgovornost za promovisanje antiruske politike i implementaciju mera koje krše zakonska prava ruskog stanovništva i medija, saopštilo je Ministarstvo spoljnih poslova Rusije.

Ministarstvo spoljnih poslova Rusije je informisalo EU o ovom koraku i poslalo notu u predstavništvo EU u Rusiji.

Odluka o proširenju liste predstavnika zemalja članica EU kojima se zabranjuje ulazak u Rusiju je nastala zbog činjenice da Evropska unija i dalje vodi nepravednu, destruktivnu i besmislenu politiku jednostranih ograničenja prema Rusiji. Drugi razlog su diskriminatorske odluke koje ograničavaju prava ruskih građana i organizacija.

Moskva predlaže Briselu: Odreknite se sankcija koje vode u ćorsokak

Moskva takođe predlaže Briselu da se odrekne sankcija protiv Rusije i njenih saveznika koje očigledno vode u ćorsokak, izjavili su u Ministarstvu spoljnih poslova Rusije.

-Predlažemo Briselu da posluša savete zdravorazumskih Evropljana koji pozivaju da se odrekne sankcija protiv Rusije i njenih saveznika koje podrivaju međunarodno pravo i vode u ćorsokak. To je važan preduslov za obnovu stabilnosti i bezbednosti na evroatlantskom prostoru, kao i za normalizaciju klime u međunarodnim odnosima, navodi se u saopštenju na sajtu Ministarstva spoljnih poslova Rusije.

rs.sputniknews.com

BONUS VIDEO - "NOVOSTI" OTKRIVAJU: BIA I MUP raskrinkali pozadinu učestalih havarija u sistemu EPS

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)

ZEMLJOTRES NA FILIPINIMA: Tlo se zatreslo jačinom od 6,1 stepen Rihterove skale