KINA POZIVA NA MIRNO REŠAVANJE UKRAJINSKOG PROBLEMA: Vang Ji telefonom razgovarao sa Blinkenom

Tanjug

27. 01. 2022. u 11:48

KINESKI ministar spoljnih poslova Vang Ji je, u telefonskom razgovoru sa američkim državnim sekretarom Entonijem Blinkenom, poručio da sve strane uključene u pitanja oko Ukrajine treba da ostanu mirne i da se uzdrže od akcija koje podstiču tenzije i krizu.

КИНА ПОЗИВА НА МИРНО РЕШАВАЊЕ УКРАЈИНСКОГ ПРОБЛЕМА: Ванг Ји телефоном разговарао са Блинкеном

Foto: Ministarstvo spoljnih poslova

- Bezbednost jedne zemlje ne može biti na štetu bezbednosti drugih zemalja, a regionalna bezbednost ne može biti garantovana jačanjem ili čak širenjem vojnih blokova - rekao je Vang Blinkenu u razgovoru.

- Sekretar Blinken je preneo da su deeskalacija i diplomatija jedini odgovoran put napred - navodi se u saopštenju portparola Stejt departmenta Neda Prajsa.

BONUS VIDEO:

PINK PANTERI UHAPŠENI U ATINI: Pala i dva Srbina zbog pljačke prodavnice skupocene odeće

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (1)

MUŠKARAC KOJI SE ZAPALIO U KRITIČNOM STANJU: Novi detalji drame u NJujorku