JAPANCI POZIVAJU SUNARODNIKE DA HITNO NAPUSTE UKRAJINU: U Donbasu se nagomilava naoružanje

Novosti onlajn

25. 01. 2022. u 11:28

JAPANSKA vlada poziva svoje državljane da hitno napuste teritoriju Ukrajine, saopštio je generalni sekretar Vlade Hirokazu Macuno.

ЈАПАНЦИ ПОЗИВАЈУ СУНАРОДНИКЕ ДА ХИТНО НАПУСТЕ УКРАЈИНУ: У Донбасу се нагомилава наоружање

Foto: pixabay

- Pozivamo sunarodnike koji se nalaze u Ukrajini da hitno napuste njenu teritoriju. Što se tiče situacije sa ambasadom (Japana), preduzimaćemo odgovarajuće mere na osnovu situacije u regionu i sa stanovišta zaštite naših građana - naglasio je Macuno.

Kako je saopštilo Ministarstvo spoljnih poslova Japana, na četverostepenoj skali procene opasnosti Ukrajini je prisvojen treći stepen, što je jednako apelu da se ta zemlja ne posećuje. Četvrti stepen podrazumeva neophodnu evakuaciju.

Ukrajinci gomilaju naoružanje

Obaveštajci samoproglašene Luganske Narodne Republike otkrili su oklopna vozila ukrajinskih snaga u jednom od gradova u blizini linije razgraničenja.

- U zoni odgovornosti 79. brigade ukrajinske vojske primećena su dva borbena vozila pešadije u blizini naselja Sčastje (koje je udaljeno oko 25 kilometara od Luganska) - saopštio je portparol Narodne milicije samoproglašene LNR.

Jedinice Narodne milicije stalno prate akcije ukrajinske vojske i „po naređenju komande“ spremni su da „operativno reaguju na promene situacije“.

Takođe, danas je saopšteno da su u region stigli ekstremisti „Desnog sektora“ (organizacije zabranjene u Rusiji). Samoproglašene DNR i LNR više puta su optuživale ukrajinsku vojsku da koncentriše oklopna vozila i zabranjeno oružje kod linije razgraničenja u Donbasu.

U poslednje vreme Zapad optužuje Rusiju da navodno priprema invaziju na Ukrajinu i da u prilog tome ide i činjenica je Moskva značajno pojačala vojno prisustvo kod granica Ukrajine. Rusija odlučno odbacuje te optužbe kao neosnovane i opasne i ističe da vojne snage premešta na svojoj teritoriji u skladu sa Ustavom, a da Zapad sve to koristi kao izgovor za dalje širenje na Istok.

( Sputnjik )

BONUS VIDEO:

RUSKI HELIKOPTERI „KAMOV-32“ STIŽU U SRBIJU: Najbolja mašina za gašenje požara

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)

NATO NIJE UČINIO NIŠTA! Ukrajinski ministar ponovo opleo po Alijansi: EU je uradila više