RUSIJA ŽIVI U AGRESIVNOM OKRUŽENJU: Prva reakcija Kremlja na potez NATO-a

Novosti onlajn

24. 01. 2022. u 14:07

SAOPŠTENJA NATO-a da uvećavaju kontingent, koncentrišu trupe i sredstva na istočnom obodu povećavaju napetost u sferi bezbednosti, saopštio je portparol Kremlja Dmitrij Peskov.

РУСИЈА ЖИВИ У АГРЕСИВНОМ ОКРУЖЕЊУ: Прва реакција Кремља на потез НАТО-а

Foto: EPA

- Želim da skrenem pažnju da se sve ovo dešava, ne zbog toga šta Rusija radi, već zbog onoga što radi NATO, SAD i zbog informacija koje oni šire - naglasio je Peskov. On je istakao da celu tu informativnu histeriju prati puno laži.

On je skrenuo pažnju i na koncentraciju ukrajinske vojske i tehnike na liniji razdvajanja u Donbasu, što govori da Kijev sprema ofanzivu. To Moskvu jako brine.

On je istakao da predsednik Rusije Vladimir Putin preduzima neophodne mere kako bi bezbednost i interesi Rusije i njenih građana bili osigurani.

- Upravo smo mi bili inicijatori pregovora, konsultacija (o garancijama bezbednosti za Rusiju) i očekujemo da tokom ove nedelje dobijemo pisani odgovor na naše predloge koji treba da pomognu da u budućnosti izbegnemo ovakve napete situacije - rekao je portparol Kremlja.

Po njegovim rečima, nažalost, Rusija trenutno živi u „agresivnom okruženju“.

- Čitamo izjave predstavnika država NATO-a, apsolutno neprijateljske prema nama. To je ta realnost u kojoj živimo - zaključio je Peskov.

(Sputnjik)

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)

TAJMS: Rusija pobeđuje u borbi za kontrolu svetskog žita