RUSIJA I BELORUSIJA NE ŽELE RAT: Lukašenko - "Još pamtimo kako je bilo pre 70 godina"

Novosti onlajn

21. 01. 2022. u 14:27

PREDSEDNIK Belorusije Aleksandar Lukašenko je izjavio da želi ne samo kao predsednik zemlje, već i kao predsedavajući Vrhovnog državnog saveta Savezne države, da naglasi da Belorusija i Rusija ne žele rat.

РУСИЈА И БЕЛОРУСИЈА НЕ ЖЕЛЕ РАТ: Лукашенко - Још памтимо како је било пре 70 година

Foto AP

- Mislim da će me razumeti i rukovodstvo Rusije. Ono što ću reći verovatno će biti u skladu sa njihovom pozicijom. Mi ne želimo rat. Ne samo što je on loš, on je užasan za sve ljude, a ne samo za vojnike. Ne daj Bože da bude rat, svi će njime biti pogođeni. Zato ne želimo da ratujemo. Još jedan razlog je jer pamtimo kakav je rat bio kod nas pre 70 godina - rekao je predsednik Belorusije, prenosi Belta.

Podsetimo, Rusija i Belorusija potpisale su sporazum o osnivanju Savezne države 8. decembra 1999. Do 20. godišnjice potpisivanja ovog dokumenta formirana je radna grupa za izradu industrijskih smernica.

Moskva i Minsk su ih zatim preformatirali u savezne programe za integraciju. Većina je isplanirana do 2025. godine, a neke do 2027. godine. I u Moskvi i Minsku više puta su naglašavali da saveznim programima nedostaju politička pitanja vezana za gubitak suvereniteta.

(Sputnjik)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ODRŽIVI TURIZAM: Put ka harmoniji između čoveka i prirode