AKO NEMATE STRUJU - GRLITE KUĆNE LJUBIMCE: Skandalozna reklama britanskog snabdevača električnom energijom

Novosti online

15. 01. 2022. u 09:41

TREĆI po veličini britanski snabdevač energijom izvinio se pošto je korisnicima savetovao da "grle kućne ljubimce" kako bi se ugrejali i uštedeli na računima.

АКО НЕМАТЕ СТРУЈУ - ГРЛИТЕ КУЋНЕ ЉУБИМЦЕ: Скандалозна реклама британског снабдевача електричном енергијом

Foto: S. Babović

Firma Ovo enerdži (Ovo Energy) prošle nedelje je svojim korisnicima poslala popis sa 10 "jednostavnih i isplativih načina” da im ove zime bude toplo.

Osim maženja s kućnim ljubimcima, korisnicima su savetovali da uzmu obruč i izazovu decu na takmičenje u gimnastici, vežbaju ili da počiste svoje domove. Sve to u vreme kad se u Britaniji očekuje rast cena energenata i životnih troškova.

Prema nekim predviđanjima, računi za gas i struju u aprilu bi milionima domaćinstava mogli da skoče i za više od 50 posto, prenosi 24sata.hr.

Daren Džouns, poslanik u britanskom parlamentu i predsednik Odbora za poslovnu, energetsku i industrijsku strategiju, nazvao je savete "uvredljivim” i pozvao kompaniju da se izvini.

- Nisam siguran ko je odobrio marketinšku kampanju koja ljudima savetuje da, ako ne mogu da sebi priušte grejanje, nose džempere i jedu kašu - napisao je Džouns naknadno na Tviteru.

Firma se u međuvremenu izvinila za sadržaj i nazvala ga "lošom procenom".

- Razumemo koliko će situacija mnogim našim korisnicima ove godine biti teška. Trudimo se da pronađemo smislena rešenja u pristupu ovoj energetskoj krizi. Neugodno nam je i iskreno se izvinjavamo - rekli su iz kompanije za "Fajnenšel tajms".

(24sata)

BONUS VIDEO: PELET JE VEOMA TRAŽEN OVIH DANA - Kako se pravi i zašto je toliko poskupeo?

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (1)

MOLITVA IZ HILANDARA: Vučiću, izdrži iskušenja i pritiske