„TRENUTAK ISTINE“: Šta Rusija očekuje od sastanka sa NATO-om?

Novosti onlajn

11. 01. 2022. u 09:31

NAKON razgovora sa SAD u Ženevi, ruske diplomate odlaze u Brisel na razgovore sa NATO-om. Kako je saopštio zamenik šefa ruske diplomatije Aleksandar Gruško, očekivanja nisu velika, ali se nadaju konstruktivnom dijalogu.

„ТРЕНУТАК ИСТИНЕ“: Шта Русија очекује од састанка са НАТО-ом?

Foto AP

- Idemo tamo sa apsolutno realnim očekivanjima i nadom da će to ipak biti ozbiljan, sadržajan razgovor o ključnim, fundamentalnim problemima evropske bezbednosti - rekao je on novinarima.

Prema rečima diplomate, NATO je dugo godina prećutkivao poteškoće, a na stav Moskve gledao kao na "pojavu nepoverenja prema miroljubivom karakteru NATO-a".

- Sve dolazi u svoje vreme i bez preterivanja se može reći da dolazi trenutak istine u našim odnosima sa alijansom - dodao je Gruško.

Kako je naveo, sastanak koji će biti održan 12. januara u formatu Saveta Rusija-NATO biće neformalan, bez dnevnog reda, jer u Briselu, sedištu Alijanse, nema nijednog predstavnika Rusije koji bi pripremao takvu vrstu susreta.

Gruško je naglasio da će ruska delagacija govoriti o inicijativama predsednika Rusije o bezbednosnim garancijama, o čemu je generalni sekretar NATO-a Jens Stoltenberg obavešten.

(Sputnjik)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)

UHAPŠEN NAPADAČ: Muškarac koji je pretio eksplozivom u iranskom konzulatu u Parizu lišen slobode (FOTO)