SLEDE NAM TRI TEŠKA MESECA: SZO tvrdi - posle ćemo moći da kažemo da je kraj pandemije na vidiku

Tanjug

10. 01. 2022. u 10:46

SPECIJALNI izaslanik Svetske zdravstvene organizacije (SZO) za kovid-19 David Nabaro rekao je da će epidemija korona virusa stvoriti veoma tešku situaciju u naredna tri meseca, "ali možemo da kažemo da je kraj na vidiku".

СЛЕДЕ НАМ ТРИ ТЕШКА МЕСЕЦА: СЗО тврди - после ћемо моћи да кажемо да је крај пандемије на видику

Foto: Arhiva

U intervjuu za Skaj njuz Nabaro je izrazio bojazan da smo prisiljeni na maraton sa virusom i da ne postoji pravi način da se kaže da smo na kraju, već samo da je kraj na vidiku.

- Još uvek nismo stigli do te tačke i pre nego što stignemo biće još poteškoća - rekao je Nabaro, prenosi londonski dnevnik Gardijan.

Stručnjak SZO je potvrdio da korona virus nastavlja da se razvija i najavio pojavu novih sojeva i nakon omikrona.

- Biće teško najmanje još tokom naredna tri meseca - rekao je Nabaro i podsetio da se korona virus pojavljuje u amplitudama - dramatično počne da se širi, onda se stiša, pa se onda ponovo širi periodično na svaka tri ili četiri meseca.

- Teško je na osnovu prošlog ponašanja virusa predvideti njegovo ponašanje u budućnosti. Živeti sa kovidom-19 znači biti u stanju da se pripremite za ove amplitude i da reagujete zaista brzo kada se one dogode. Moramo da poštujemo virus, a to znači da moramo da imamo zaista razrađene planove kako da se suočimo i borimo sa epidemijskim talasima - predočio je Nabaro.

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)

MEDIJI TVRDE: Netanjahu odgovorio Berbokovoj - Mi nismo nacisti, u Gazi nema gladi