PUTIN OSTVARIO GEOPOLITIČKU POBEDU: Bivši oficir NATO kritikovao politiku Amerike prema Moskvi

Novosti onlajn

08. 01. 2022. u 19:51

BIVŠI predstavnik NATO-a u Moskvi Hari Tabah izjavio je da je ruski predsednik Vladimir Putin ostvario ubedljivu geopolitičku pobedu nad Sjedinjenim Američkim Državama.

ПУТИН ОСТВАРИО ГЕОПОЛИТИЧКУ ПОБЕДУ: Бивши официр НАТО критиковао политику Америке према Москви

FOTO: Tanjug/AP Photo/Alexander Zemlianichenko

Ta pobeda, prema njegovim rečima, ogleda se u tome što je Vašington skinuo sankcije sa gasovoda „Severni tok 2“ i odustao od isporuke ofanzivnog naoružanja i vojske u Ukrajinu sa ciljem obuzdavanja Rusije.

Takođe je naveo i da Ukrajina čini grešku pre svega po pitanju pružanja podrške šefu Bele kuće Džozefu Bajdenu koji čini ustupke Moskvi po brojnim pitanjima.

Tabah je podsetio na prve reči Bajdena, kada je došao na vlast, te je rekao da nema nameru da se miri sa Rusijom već da će Moskvi uvesti izuzetno žestoke sankcije.

- Međutim, sada naš savetnik za nacionalnu bezbednost govori da je pre svega potrebno dati garancije Rusiji o bezbednosti, a ne Americi - dodao je.

Takođe je kao primer naveo i to što Bajden koči proces eksploatacije nafte i gasa u Americi čime je stvorio deficit energenata u zemlji što je omogućilo ruskoj ekonomiji da se „obogati“ zbog porasta potražnje za energentima.

(Sputnjik)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

I MI KREĆEMO PUT GRČKE Prvo oglašavanje Nikoline žene: Deca znaju sve, moramo biti hrabri