SAMIT SAD I RUSIJE: Bela kuća ima predlog o postavljanju raketa i obimu vojnih vežbi u Evropi

P. Z. S. / Sputnjik internešnl

08. 01. 2022. u 18:38

SAD i Rusija održaće sveobuhvatne razgovore o bezbednosti u Evropi 10. januara. Moskva će takođe razgovarati o toj temi sa NATO 12. januara.

САМИТ САД И РУСИЈЕ: Бела кућа има предлог о постављању ракета и обиму војних вежби у Европи

Foto printskrin Youtube tvzvezda.ru

Sastanci su bili podstaknuti tenzijama oko Ukrajine pošto je Zapad izrazio zabrinutost da bi Rusija mogla da „napadne“ Kijev u bliskoj budućnosti, što je Kremlj oštro odbacio.

SAD će na pregovarački sto sa Rusijom izneti predloge o razmeštanju raketa i obimu vojnih vežbi u Evropi, objavio je Vašington post, pozivajući se na anonimne izvore.

Foto: Instagram/ministry_of_defense_ua

Prema njihovim rečima, to će biti učinjeno kako bi se testirala spremnost Moskve da se diplomatski nosi sa krizom oko Ukrajine. Američki pregovarači će razmatrati da li Moskva ozbiljno pregovara o načinima ublažavanja tenzija ili će Rusija umesto toga postavljati nemoguće zahteve kao taktiku odlaganja.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

OSUĐENA NA 50 GODINA ZBOG BIZARNOG ZLOČINA: Ubila trudnicu, pa joj ukrala bebu iz stomaka (VIDEO)