ENERGETSKA KRIZA DRMA VELIKU BRITANIJU: Cene otišle u "nebesa", čak 6 miliona domaćinstava bi moglo da ima probleme

P. Z. S. / Sputnjik internešnl

01. 01. 2022. u 20:33

GLOBALNA kriza sa gorivom može povećati broj domaćinstava u Velikoj Britaniji koja se bore da plate račune za energiju sa oko dva miliona na rekordnih 6 miliona, procenila je dobrotvorna organizacija Čeriti.

ЕНЕРГЕТСКА КРИЗА ДРМА ВЕЛИКУ БРИТАНИЈУ: Цене отишле у небеса, чак 6 милиона домаћинстава би могло да има проблеме

Foto: Tanjug/AP


Izvršni direktor Nacionalne energetske akcije, Adam Skorer, upozorio je u komentaru za Obzerver da bi zemlja mogla da vidi najviši nivo energetskog siromaštva u aprilu otkako je počelo da se beleži 1996. ako vlada ne reaguje.

-Ovo nije samo pretpostavka. To će se desiti i imali smo dovoljno vremena da vidimo kako to dolazi i da delujemo, rekao je on, a citirao je list koji je povezan sa Gardijanom.

Globalne cene energenata su naglo porasle u jesen zbog poremećaja u snabdevanju, što je rekordno povećalo cene goriva u Ujedinjenom Kraljevstvu.

Portparol vlade je navodno rekao da će Dauning strit zadržati ograničenja cena energije i šeme subvencija kako bi zaštitili najugroženije potrošače.

BONUS VIDEO: EKSKLUZIVNO! NOVOGODIŠNjI INTERVJU PREDSEDNIKA VUČIĆA ZA "NOVOSTI"

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

POGLEDAJTE S KAKVIM LAŽOVIMA IMAMO POSLA Vučić pokazao sramnu foto-montažu koju predstavnici opozicije dele po društvenim mrežama (FOTO)

"POGLEDAJTE S KAKVIM LAŽOVIMA IMAMO POSLA" Vučić pokazao sramnu foto-montažu koju predstavnici opozicije dele po društvenim mrežama (FOTO)

- POGLEDAJTE sa kakvim bolesnim lažovima imamo posla, pogledajte, poštovani građani, čime se bave i to već 30 dana, rekao je predsednik Srbije Aleksandar Vučić, pokazujući javnosti foto-montažu fotografije na kojoj se on navodno grli sa Aljbinom Kurtijem, a koju je Srđan Milivojević iz DS delio na društvenim mrežama.

03. 02. 2023. u 14:22

Komentari (0)

USLEDIĆE ODMAZDA, KIJEV ĆE IZGORETI: Nema pregovora