"MOJE SAUČEŠĆE!" Zaharova o "uspehu" evropske diplomatije

Novosti online

13. 12. 2021. u 22:47

PORTPAROL Ministarstva spoljnih poslova Rusije Marija Zaharova ironično je prokomentarisala reči visokog predstavnika EU za spoljnu i bezbednosnu politiku Žozepa Borelja o „glavnom uspehu evropske diplomatije“, izrazivši s tim u vezi „saučešće“ Briselu.

МОЈЕ САУЧЕШЋЕ! Захарова о успеху европске дипломатије

Foto: Jutjub/Ruptly/Depositphotos

Šef diplomatije Evropske unije Žosep Borelj ranije je nazvao zaustavljanje migrantskog talasa iz Belorusije u EU glavnim uspehom evropske diplomatije u 2021.

- Koliko su onda žalosni poslovi evropske diplomatije. Moje saučešće - napisala je Zaharova na Telegram kanalu tim povodom.

Migrantska kriza na granici Belorusije sa Letonijom, Litvanijom i Poljskom, kuda su se od početka godine uputili migranti, zaoštrila se 8. novembra. Nekoliko hiljada migranata došlo je do belorusko-poljske granice i ne napušta pograničnu zonu. Neki od njih pokušali su da uđu u Poljsku razbijajući ogradu od bodljikave žice. Zemlje Evropske unije optužuju Minsk za namernu eskalaciju krize i pozivaju na uvođenje sankcija.

Predsednik Belorusije Aleksandar Lukašenko smatra da su za ovu situaciju krive same zapadne zemlje, zbog čijih dejstava ljudi beže od rata.

(rs.sputniknews.com)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (1)

KOJA JE CENA SLOMLJENOG DEČJEG SRCA? Kako su Hrvati, Bugari i Slovenci rasplakali mališane iz Srbije