NEMAČKA GLAVNI KRIVAC UKRAJINSKOM MINISTRU: „Neprovociranje Rusije ne funkcioniše“, Berlin je blokirao NATO snabdevanje smrtonosnim oružjem

P.Z.S. /sputnjik internešnel

13. 12. 2021. u 16:37

PRITUŽBE Kijeva dolaze dok zapadne zemlje nastavljaju da demonizuju Rusiju, optužujući je da gomila trupe na sopstvenoj teritoriji da bi kasnije izvršila invaziju na susednu Ukrajinu.

НЕМАЧКА ГЛАВНИ КРИВАЦ УКРАЈИНСКОМ МИНИСТРУ: „Непровоцирање Русије не функционише“, Берлин је блокирао НАТО снабдевање смртоносним оружјем

Foto: Nacgvardія Ukraїni

Moskva je više puta odbacila ove optužbe kao apsurdne, ističući da ostaje pri svom pravu da slobodno raspoređuje oružane snage unutar svoje teritorije.

Ukrajinski ministar odbrane Aleksij Reznikov žalio je da je Nemačka blokirala snabdevanje Kijeva smrtonosnim oružjem preko NATO-a kako bi izbegla provociranje Rusije.

U intervjuu za Fajnenšel tajms, Reznikov je rekao da je Berlin u novembru stavio veto na kupovinu pušaka za borbu sa bespilotnim letelicama i protivsnajperskih sistema od strane Kijeva preko Agencije za podršku i nabavku NATO-a.

-Oni još uvek grade gasovod Severni tok 2 i istovremeno blokiraju naše odbrambeno oružje. To je veoma nepravedno, rekao je ministar odbrane, ukazujući na novozavršeni gasovod, koji čeka odobrenje nemačkog regulatora pre nego što Rusija počne da izvozi gas.

Reznikov je takođe rekao da će Ukrajina, u svetlu blokade naoružanja od strane Berlina, nastojati da kupi oružje sklapanjem bilateralnih sporazuma sa zemljama kao što su SAD, Velika Britanija, Litvanija i Francuska.

Foto: Ministarstvo odbrane Ukrajine

Nakon što je završio sa žaljenjem zbog poteza Nemačke, promenio je ton, tvrdeći da navodna strategija zapadnih zemalja u odnosima sa Rusijom, koju je opisao kao „neprovociranje Rusije“, ne funkcioniše.

Njegova fantazija o navodnoj ruskoj invaziji na Ukrajinu, ima sumorni scenario miliona Ukrajinaca koji beže u EU i „mnogih kovčega koji se vraćaju u Rusiju“.


Ove primedbe su usledile nakon što je CNN ranije ovog meseca izvestio da Bajdenova administracija razmatra da obezbedi Ukrajini dodatno protivtenkovsko oružje kao što su rakete Javelin, ali da je Bela kuća odustala od prodaje raketa zemlja-vazduh, uključujući rakete Stinger, da ne bi provocira Rusiju.

Izveštaj je objavljen dok Kijev i neke zapadne zemlje nastavljaju da podstiču strahove od „ruske invazije“, izmišljajući bajke o invaziji Rusije na Ukrajinu. Štaviše, mediji iz nekoliko zapadnih zemalja otišli ​​su još dalje i tvrde da imaju mape sa detaljnim planovima „ruskih operacija“ za koje se tvrdi da su pohranjene u fioci stola ruskog predsednika Vladimira Putina.

BONUS VIDEO: Srpski Lazar na poligonu pokazuje svoje mogućnosti kao moderno borbeno vozilo

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

Nova dimenzija života u delu Beograda koji se budi iz sna