PRVI PLAN ZA BORBU PROTIV KORUPCIJE: Bajdenova administracija ima plan za SAD i svet

Tanjug

06. 12. 2021. u 19:24

ADMINISTRACIJA američkog predsednika Džozefa Bajdena objavila je danas dokument koji predstavlja novi plan za borbu protiv korupcije na globalnom nivou.

ПРВИ ПЛАН ЗА БОРБУ ПРОТИВ КОРУПЦИЈЕ: Бајденова администрација има план за САД и свет

Foto: AP

Prva strategija SAD za borbu protiv korupcije prikazuje pristup cele vlade, a poseban naglasak je na boljem razumevanju i reagovanju na "transnacionalne pretnje, uključujući preduzimanje dodatnih koraka za smanjivanje sposobnosti korumpiranih aktera da koriste američke i međunarodne finansijske sisteme za skrivanje imovine i pranje prihoda stečenih koruptivnim radnjama", piše na sajtu Bele kuće.

Kako bi se plan implementirao, strategija usmerava napore vlade SAD u borbi protiv korupcije u okviru pet stubova koji se međusobno jačaju.

-Dok su Sjedinjene države dugo bile lider u globalnoj borbi protiv korupcije, rešavanje pretnje kao imperativa nacionalne bezbednosti zahteva modifikovan pristup, ističe se na sajtu.

Borba protiv korupcije na globalnom nivou uključivaće i uvođenje sankcija protiv zvaničnika drugih zemalja i onih koji se optužuju za korupciju i kršenje ljudskih prava.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (1)

NIKOLA JOKIĆ GLEDA I NE VERUJE! Evo šta su 142 NBA igrača uradila zbog njega